Spring til indhold
Nyhed

Rapport om kommunens økonomistyring

19-03-2003
Undersøgelse af Odense Kommunes økonomistyring

Styringen af Odense Kommunes økonomi skal fremover forbedres markant. Odense byråd skal tidligere på banen, når kommunens budget skal udarbejdes og samarbejdet om økonomistyringen mellem kommunens fem forvaltninger skal forbedres betydeligt.

Det er nogle af anbefalingerne i en netop offentliggjort rapport om kommunens økonomi, som er udarbejdet af konsulenter fra KL og Kommunernes Revision som en del af arbejdet i den særlige økonomigruppe.

- Rapporten peger meget klart på, at en række processer og rutiner i vores økonomistyring og budgetlægning ikke fungerer godt nok idag, siger borgmester Anker Boye.

- Økonomiudvalget skal i højere grad varetage den overordnede styring og prioritering af kommunens økonomi, fremfor særinteresser.
- Konsulenterne anbefaler også, at samarbejdet mellem forvaltningerne styrkes ved at øge ressourcerne til budget- og økonomiarbejdet i Borgmesterforvaltningen.
- Konsulenterne peger desuden på, at Odense Kommunes nuværende opdeling i "styrbare" og "ikke-styrbare" udgifter er uheldig. Rapporten anbefaler, at hvert fagudvalg istedet bør have et større ansvar for at prioritere på eget område gennem en effektiv rammestyring, fortæller Anker Boye.

- Vi har drøftet rapporten og de forskellige anbefalinger på en Økonomiudvalgskonference i mandags, og i dag har byrådet fået en orientering.
- Det er klart, at der på flere områder er behov for, at vi reagerer hurtigt, men løsningerne skal også være langsigtede og holdbare. Derfor er det for tidligt at sige, hvilke anbefalinger der skal føres ud i livet, siger borgmester Anker Boye.

Økonomiudvalget drøfter rapportens anbefalinger på mødet den 26. marts, hvorefter byrådet behandler emnet den 9. april 2003.
Rapporten vedr. Odense Kommunes økonomistyring kan læses på kommunens hjemmeside (www.odense.dk. PDF-fil, 4,5 Mb.)

Flere oplysninger kan fås hos borgmester Anker Boye på tlf.: 6551 1000 eller 6612 0023.