Spring til indhold
Nyhed

Flere penge: Mere kultur og indsats for at få flere højtuddannede i job

03-12-2003
PRESSEMEDDELELSE fra Økonomiudvalgets møde udsendt onsdag den 3. december 2003

Øget indsats for iværksættere, saltvandsindsprøjtning til Brobyggerprojektet, flere højtuddannede i job og sejlskibsarrangement i Odense Havn. Dette er blot nogle af de konkrete initiativer, som Økonomiudvalget besluttede i dag på baggrund af byrådets vedtagelse af budget 2004, hvor Odense Kommune har besluttet at etablere en Erhvervsfremme- og Aktivitetspulje, der løber frem til 2007.

Det betyder blandt andet, at der i 2004 bliver afsat 2,1 mio. kr. til en styrket indsats over for iværksættere. Odense har i de senere år oplevet en markant stigning af personer, som søger rådgivning, før de starter egen virksomhed. Den positive udvikling fortsætter med øget rådgivning og undervisning og forarbejdet til etableringen af et iværksætterhus, der skal rådgive og støtte spirende virksomheder. Der vil også blive ydet en ekstra indsats for gruppen af etniske iværksættere.

Brobyggerprojektet får også en ekstra saltvandsindsprøjtning på 1 mio. kr. i 2004. Projektet har fokus på fire erhvervsområder, som Fyn har internationale kompetencer inden for. Det gælder Biotek, robotteknologi, IT & kommunikation samt gartnerierhvervet.

Der skal også gøres en ekstra indsats for at øge andelen af højtuddannede i arbejdsstyrken på Fyn. Her afsættes der 0,9 mio. kr., og satsningen skal bl.a. bidrage til, at vidensformidlingen mellem uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet styrkes. Her er fokus bl.a. Erhvervs-PhD initiativet, hvor forskning udføres i samarbejde mellem virksomhed og universitet til gavn for alle parter. Indsatsen for at få afsat flere kandidater i virksomhederne bliver også et af de konkrete initiativer.

Der er også sat midler af til en styrkelse af kulturaktiviteter og idrætsbegivenheder. “For sejl i 1000 år” er et sejlskibsarrangement, som i august 2004 markerer omdannelsen af den indre havn. Derudover afsættes 1 mio. kr. til kulturfestivaler og andre kulturelle arrangementer.
Endelig er der afsat midler til en miljømedarbejder i samarbejde med Dansk Idrætsforbund. Det er en videreførsel af en stilling til oplysningsarbejde i idrætsforeninger. Formålet er at fremme idrættens vilkår på regionalt og lokalt plan.

Desuden er der i forbindelse med H.C. Andersens 200 års fødselsdag i 2005 afsat ekstra midler til bl.a. lokale initiativer og markedsføring.
Det er også besluttet at bruge 1 mio. kr. på markedsføring til bl.a. styrkelse af erhvervsturisme.

________________________________________________________________
Yderligere oplysninger:
Borgmester Anker Boye - tlf: 65 51 10 00
Erhvervs- og Planlægningschef Bjarne Lundgaard - tlf: 65 51 11 80
______________________________________________________________