Spring til indhold
Nyhed

Kvalifikation til VM i robotfodbold for børn

15-05-2002
Fredag den 24. maj afholdes der kvalifikation til VM i robotfodbold for børn i alderen 7-12 år på Flakhaven i Odense. Vinderen af kvalifikationsturneringen kåres kl. 18.00, hvor borgmester Anker Boye vil overrække præmierne. Førstepræmien i konkurrencen er en rejse for et barn i følge med en voksen til VM i robotfodbold i Japan den 20.-25. juni.

Konkurrencen hedder
RoboCup Junior og er en del af den store RoboCup turnering, hvor over 500 forskere fra hele verden mødes for at kæmpe mod hinanden. Spillet RoboCup Junior er udviklet af forskere ved Syddansk Universitet, og til VM i Japan deltager der børn fra 16 forskellige lande - heriblandt vinderen af kvalifikationsturneringen i Odense.

I konkurrencen spilles der en-mod-en med LEGO-robotter. Børnenes opgave er, at programmere robotten til at spille med en elektronisk bold. Ved hjælp af simple programmeringsværktøjer er det muligt for børn uden kendskab til teknologien at programmere robotterne indenfor 30 minutter.


Kvalifikationsturneringen i Odense arrangeres af en række fynske virksomheder og institutioner med speciale indenfor robotteknologi i samarbejde med Odense Kommune, Fyns Amt og Mærsk Instituttet ved Syddansk Universitet. Med turneringen ønsker man at synliggøre nogle af de kompetencer, der gør, at Fyn er ved at opbygge en international styrkeposition indenfor robotteknologien.

Alle børn i alderen 7-12 år inviteres til at deltage i turneringen på Flakhaven. Tilmelding kan ske ved at sende en e-mail med navn, adresse og telefonnr. til: VM@mip.sdu.dk. Der er et begrænset antal pladser, som vil blive fordelt efter ‘først til mølle’ princippet.
Yderligere information kan fås på Mærsk Instituttet ved Syddansk Universitet på tlf. 65 50 35 75 eller på turneringens hjemmesider:


RoboCup 2002: http://www.robocup2002.org
RoboCup Junior 2002: http://satchmo.cs.columbia.edu/rcj/rcj2002/