Spring til indhold
Nyhed

Så er der nye cykeltrailere i omløb i Odense

04-03-2002
Odense Cykelby gentager succesen fra de sidste 2 år og sætter 10 cykeltrailere i omløb på de odenseanske daginstitutioner til udlån blandt forældre og personale.

Cykeltrailerudlån i daginstitutionerne
Fra 1. marts er det igen muligt for forældre i 10 daginstitutioner gratis at låne en cykeltrailer til transport af børn.

De 10 institutioner får en trailer stillet til rådighed i 4½ måneder, hvorefter trailerne går videre til 10 nye institutioner.

Succes for store og små
Kampagnen har kørt de sidste 2 år, hvor den var en stor succes. 100 daginstitutioner deltog, det vil sige at 6.000 børn fik tilbudet om en cykeltrailer. Trailerne blev flittigt brugt, og forældrene var glade for ordningen. Daginstitutionerne mener, at kampagnen er en god idé, og de har været glade for at kunne tilbyde deres familier dette gratis udlån. Derfor har Odense Cykelby i samarbejde med sponsorerne Winther, Dansk Cyklist Forbund og Kildemoes ønsket at fortsætte projektet, så flere forældre får mulighed for at prøve traileren.

De gode forbilleder
Med kampagnen ønsker Odense Cykelby at sætte fokus på børns transport til og fra bl.a. daginstitutioner. Cykeltraileren gør det nemmere at vælge cyklen frem for bilen, og er derved et eksempel for børnene på sunde transportvaner.

Hvilke institutioner er med?
I de næste 4½ måned kan forældre og personale på følgende 10 institutioner låne en cykeltrailer: Tommeliden, Kastaniegården, B.C. Hvepsereden, Dalum Private Børnehave, B.C. Lille Højstrup, Børnehaven Ejerslykke, B.C. Unsgaard, Sanderum Børnehave, B.C. Skovsbo, B.C. Hobitten.

Yderligere informationer
Yderligere informationer i forbindelse med kampagnen kan indhentes hos Projektkonsulent Britt Hanfgarn Jørgensen, Odense Cykelby, COGITA, telefon 66143348 eller projektleder Troels Andersen, Odense Kommune, tlf. 6551 2751.