Spring til indhold
Nyhed

Nye henvisningsskilte opsat i Odense Centrum

29-08-2001
Som led i Odenses offentlige designpolitik og på opfordring af Odenses Turistkontor er der nu opsat 16 nye henvisningsskilte i Odense Centrum. Det er Miljø- og Teknikudvalgets håb, at skiltene dels vil bidrage til, at turister og gæster bedre kan finde rundt i bymidten og dels, at selve skiltenes udseende vil bidrage til forskønnelse af byen.

Skiltene er udformet med blik for Odense centrums 1000 års historie. Der er derfor tilstræbt at kombinere tradition med et mere tidssvarende design, end tilsvarende standere vi kender fra bl.a. England. Skiltestanderne er også stedfæstet til eventyrenes by ved placering af en forgyldt Odense Svane øverst på hver stander.

Skiltene er tegnet og projekteret i Park- og Vejafdelingen og leveret af Odensefirmaet Gade Ebbesen, som vandt en underhåndstilbudsgivning på opgaven. Standerne er støbt i støbejern af firmaet Ve-Lamp i Vejen. Inklusiv stander, skilte og svane koster hver skilt ca. 16.000 kr.

Foreløbig er der opstillet 16 skilte. Behov for flere vil efterfølgende blive undersøgt, herunder behov for mellemskiltning mellem standerne, i samme udformning, men monteret på husmure.

Park- og Vejafdelingen
Nørregade 36 - 38
Odense Slot, indgang M
5000 Odense C
Tlf.: 66 13 13 72
Fax: 65 91 96 81
E-mail: pva.mtf@odense.dk