Spring til indhold
Nyhed

COVID-19: Smitten stiger i Odense – hyppige test er vejen frem

23-02-2021

Den seneste uge er antallet af smittede med Covid-19 i Odense steget, så byen nu er blandt de 10 kommuner med den højeste incidens. Næsten to tredjedel af de borgere, der har Covid-19, er ramt af den mere smitsomme britiske variant. Derfor er det vigtigt, at flere lader sig teste og at alle overholder restriktionerne.

Med et smittetryk der stiger og en udvikling, der går den forkerte vej, er odenseanerne nødt til at lade sig teste mere, hvis ikke kommune skal ende som Kolding, der igen har været nødt til at lukke skoler. Sådan lyder opfordringen fra borgmester Peter Rahbæk Juel: 

- Lige nu tales der om lempelser og genåbning, men hvis vi skal være en del af det, er det afgørende vigtigt, at hele byen hjælpes ad med at bringe smitten hurtigt ned. Derfor skal vi lade os teste, siger han. 

Det er især i den yngre del af befolkningen, at smitten har godt fast og særligt ramt er Vollsmose samt Odense C, Odense M og Odense SØ. I næsten to tredjedele af smittetilfældene er der tale om den britiske mutation, og den smittekurve, som Odense befinder sig på lige nu, er den samme som situationen i Kolding en uge før udbruddet der blev alvorligt. 

 

Se grafen for sammenligning af COVID-19 smitteudviklingen i Kolding og Odense for perioden 10.-22. februar 2021 som PDF.

 Derfor er det afgørende vigtigt, at alle fortsat overholder restriktionerne om afstand, mundbind, håndsprit og at begrænse sine sociale kontakter og også i langt højere grad benytter sig af de testmuligheder, der er spredt ud over hele byen: 

- Vejen til genåbning går gennem hyppige test. Det er et vigtigt våben for a få smitten ned, og derfor sætter vi også ind med øget testkapacitet. Jeg vil opfordre alle, der går fysisk på arbejde eller færdes blandt andre mennesker til at lade sig teste op til to gange om ugen, så vi sammen kan få brudt smittekæderne, siger Peter Rahbæk Juel.  

I Odense er der to faste test-steder for alle borgere: 
- Testcenteret på Billedskærerveje, hvor der kan bookes tid via coronaprover.dk (PCR test)
- Kviktestcenteret på Ørbækvej 101, kræver ikke tidsbestilling.

Derudover er der 6 nye kvikteststeder, der er åbent mandag til fredag. De er forbeholdt virksomheder med ansatte, der skal møde fysisk ind dagligt samt specifikke målgrupper af ansatte i Odense Kommune. Øvrige borgere kan også møde op her, men medarbejdere der skal på arbejde, prioriteres.

Regionens testbiler kommer også til Odense med jævne mellemrum, og så er det på børn- og ungeområdet nu muligt for at alle skolelærer og ansatte i daginstitutioner at blive testet to gange om ugen.

Se mere om mulighederne for Corona-tests i Odense her.

Borgmesterforvaltningen