Spring til indhold

Støttecentrene

Vi er en enhed, som arbejder under forløbet medfødt hjerneskade og vi vægter medbestemmelse i hverdagen og selvtilrettelæggelse af vores arbejdstid højt.
Vi arbejder fagligt med relationen til borgeren og vores fornemmeste opgave er at støtte borgeren i at mestre det liv, de lever.

Personale, støttecentret Odense Kommune
Dine kommende kollegaer i Støttecentrene

Om din nye arbejdsplads

Støttecentrene er i forløb medfødt hjerneskade og det består af 5 støttecentre: Emilieparken, Poppelhaven, Klostervej, Præstegårdshaven samt Herluf Trolle og Niels Bohr Parken.
Vi ser vores mange matrikler som en stor fordel for borgerne, da de har mulighed for at vælge, om de vil bo i byen, i lejlighed eller i rækkehus med have, når de skal vælge, hvor de vil bo.

Vi er ca. 45 engagerede kollegaer, der varetager pædagogiske opgaver hos borgere. Borgerne er i aldersgruppen 18-85 år. Vi er primært pædagoger, der støtter og vejleder borgeren, fx ifm. praktiske daglige gøremål, kontakt til offentlige instanser og ledsagelse til læge. Borgerne støttes og anerkendes i deres følelsesliv, hvor de gennem støttende samtaler bliver guidet i at begå sig i en verden, som sommetider kan være svær at forstå.

Du vil derfor opleve en arbejdsplads, hvor du får stor medbestemmelse i at forme arbejdsgangen. Vi er nysgerrige på hinandens afdelinger og på, hvordan vi hver især løser opgaven bedst muligt.
I de enkelte teams arbejder vi meget selvstændigt, og vi er nødt til at tage beslutninger, så hverdagen kan fungere, da vores leder ikke er til stede på hver matrikel hver dag. Etik og moral er derfor en vigtig del i at forvalte vores hverdag. Vi arbejder desuden i skiftende dag- og aftenvagter samt enkelte weekender. I nogle støttecentre arbejder man hver 4. weekend og i andre støttecentre er det hver 8. weekend.

 

Det kan du glæde dig til

Støttecentrene er kendetegnet ved sin diversitet på de forskellige matrikler. Vi er tre ledere til at varetage de 5 støttecentre samt Hjemmevejlederteamet, Team 5 og Ungetilbuddet Rømersvej.

I ledelsen oplever vi en medarbejdergruppe med stor ansvarsfølelse, og som er i stand til at varetage de daglige udfordringer med en høj faglighed. Fagligheden er en ting, som medarbejdergruppen prioriterer højt og ønsker at videreudvikle. Medarbejderne støtter borgerne ud fra deres funktionsniveau og arbejder altid ud fra nærmeste udviklingszone. Derudover tager samarbejdet med borgerne altid udgangspunkt i den støtte, den enkelte borger er visiteret til, da det er vores vigtigste kerneopgave.

De borgere, der bor på vores støttecentre, skal kunne bo selvstændigt og have en vis funktionalitet i hverdagen, da de skal kunne varetage at bo selvstændigt med den støtte, de er visiteret til. Det betyder, at borgerne bl.a. selvstændigt skal kunne varetage visse ADL opgaver.

Dine muligheder hos os

Da det er væsentligt for os at følge med den faglige udvikling samt bibeholde den høje faglighed, vi allerede har, vægter vi at tilbyde kurser og uddannelse til brug i dit samarbejde med både borgere og kollegaer.

Vi har sparringsmøder hver eller hver anden uge i vores teams/personalegrupper og holder ind i mellem også større møder for at dele viden. Derudover har vi supervision minimum 4 gange om året med ekstern supervisor.

Som nyansat behøver du ikke have mange års erfaring. Vi ser det som et plus, hvis du som nyuddannet kommer med ny viden og friske inputs. Du vil få følgevagter, så du føler dig klar til at håndtere opgaverne på egen hånd.


 

Vil DU være med til at skabe fremtidens arbejdsplads hos Støttecentrene i Odense Kommune? 

Se ledige stillinger

Skriv støttecentrets navn i søgefeltet for at få ledige stillinger frem. 



Vil du vide mere? 

Støttecentret Emilieparken

Støttecentret Herluf Trolle

Støttecentret Niels Bohr Parken

Støttecentret Poppelhaven

Støttecentret Klostervej

Støttecentret Præstegårdshaven

Ungefællesskabet Rømersvej

Godt at vide om støttecentrene

Rehabiliteringsleder: Kaj Johansen. 
Assisterende rehabiliteringsleder: Line Moth Larsen og Christina Fink Rasmussen. 

 

Se arbejdspladsernes separate adresser ovenover. 

 

Arbejdstider: 
Vores støttecentre har åbent fra kl. 8.00 - 20.00. 

Vores arbejdstider er kl. 8.00 - 14/15.00 i dagvagt og 14/15.00 - 20.00 i aftenvagt. Vi har blandede dag- og aftenvagter. Vi arbejder hver 4. - 8. weekend.