Spring til indhold
Nyhed

Arbejdet er i gang på nyt gårdmiljø, der skal styrke stofbehandlingen i Odense Kommune

12-10-2023

En donation på 5,2 mio. kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond har gjort det muligt at skabe bedre rammer om stofbehandlingen i Odense. Nu er spaden i jorden, og til foråret står et nyt gårdmiljø klar, som vil sikre mere diskretion og værdighed for de odenseanere, der er i behandling for stofmisbrug

BCO Første Spadestik Visualisering.png

Visualisering af det nye gårdmiljø. Kan benyttes med kreditering af LAND+ Landskabsarkitekter.

Forvandlingen fra parkeringsplads med slidte betonfliser til et nyt grønnere, mere indbydende og afskærmet gårdmiljø gik torsdag eftermiddag i gang i gården ved Behandlingscenter Odense.

Det nye gårdmiljø skal sikre, at brugerne af behandlingscentret kan ankomme mere diskret til deres stofbehandling, og at de bliver mødt af mere indbydende rammer.

Samtidig vil det nye gårdmiljø med sine bænke og afskærmede kroge også give mulighed for at bruge gården aktivt i behandlingen.

Det nye gårdmiljø har gennem længere tid været et ønske fra både medarbejdere og brugere, og da den A.P. Møllerske Støttefond i 2022 donerede 5,2 mio. kroner til projektet, blev processen sat i gang.

Den største respekt for brugerne

Torsdag eftermiddag satte en af centrets brugere, Bent G. Andersen, formand Lise Færch fra Udsatterådet og beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt spaderne i jorden til de første spadestik.

- Jeg har den allerstørste respekt for de mennesker, som tager kampen op mod et misbrug og går i stofbehandling. Derfor er jeg også rigtigt glad for, at vi nu kan skabe bedre rammer omkring stofbehandlingen, så brugerne kan blive mødt på en værdig og diskret måde. Den A.P. Møllerske Støttefond skal have stor tak for den flotte donation, siger Christoffer Lilleholt.

Det bliver rigtigt godt

De fysiske rammer spiller en vigtig rolle for Behandlingscenter Odenses mål om at løfte kvaliteten af stofbehandlingen i dialog med borgerne, og med projektet sker der en række ændringer.

En væsentlig del af projektet er en afskærmning ud mod Grønlandsgade, men der skal også være et mere tilbagetrukket indgangsparti, venteområder med bænke og overdækning samt grønne bede og træer.

- Det bliver rigtigt godt med det nye gårdmiljø. Der er mange brugere hernede, som ikke bryder sig om at blive genkendt, når de står og venter. På den måde slipper behandlerne også for, at vi er sure og oppe at køre, når vi kommer ind til dem, siger 59-årige Bent G. Andersen, som er kommet på Behandlingscenter Odense siden 2009.

Vigtigt med indbydende rammer

Det er By- og Kulturforvaltningen, der er ansvarlige for anlægsarbejdet, og rådmand Søren Windell glæder sig til at se det færdige resultat.

- Det er et flot projekt, der er lagt op til her. Det har gjort stort indtryk på mig, at mennesker, som har rakt ud efter hjælp, har oplevet sig udstillet og utrygge på grund af placeringen. Derfor er det vigtigt, at vi laver smukke og indbydende rammer, også når det gælder det sociale område, siger Søren Windell.

Gårdmiljøet ventes færdigt i foråret 2024, og man kan læse mere om projektet her.

BCO Første Spadestik BGA.JPG

Bent G. Andersen er glad for planerne for det nye gårdmiljø.

BCO Første Spadestik.JPG

Lise Færch, Bent G. Andersen og Christoffer Lilleholt tager det første spadestik til det nye gårdmiljø, som forventes at stå færdigt i første halvår af 2024.

Kontaktinformation

Christoffer Lilleholt, beskæftigelses- og socialrådmand, Odense Kommune, tlf. 30 60 43 56.