Spring til indhold

Odense skaber verdens bedste robotskole

På Odinskolen er Odense ved at skabe verdens bedste robotskole. Her dannes og uddannes eleverne i teknologi, digitalisering og innovation.

På Odinskolen - Verdens bedste robotskole skal magien ved ideer og nytænkning fylde rummene og elevernes nysgerrighed og skabertrang skal medvirke til, at de ikke alene forbruger teknologier, men interesserer sig for, hvad teknologierne kan udrette. Her skabes rum i hverdagen til refleksion og begejstring om naturvidenskaben og teknologiernes uanede muligheder. Her er der plads til at være nybegynder, og der er plads til, at talent spirer.

På verdens bedste robotskole vil eleverne blive klædt på til at stå stærkt i et teknologisk og digitalt samfund. Eleverne opfordres til at være nysgerrige, eksperimentere og undersøge teknologien og derigennem lære. De koder og får kendskab til programmering. De lærer forskellige digitale teknologier at kende. De arbejder med analogt håndværk gennem ny teknologi, som lasercuttere og 3D-printere. De dyrker STEAM-fagenes fokusområder (Science, Technology, Engineering, Arts og Mathematics). De undersøger, idé-genererer, designer, konstruerer, tester og justerer. Måske eleverne en dag skaber en løsning til et af samfundets udfordringer?

Verdens bedste robotskole skaber Odense sammen – elever, medarbejdere, forældre, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og Odense Kommune.

 

I sommeren 2022 tages det første spadestik til Odinskolens makerspace-område. Et område hvor teknologien fylder i det fysiske rum og hvor eleverne kan lege og lære. Forventeligt står det færdigt i starten af 2023.

 

Hvad er et Makerspace?

Et makerspace er et fysisk område på en skole, som er indrettet, så eleverne kan arbejde med innovation, kreativitet og produktion. Et værksted, hvor hylderne bugner af muligheder og hvor redskaber som lasercuttere, 3D-printere, foliecuttere, limpistoler, VR-briller, symaskiner, laptops, pap, papir og sakse ligger klar, så eleverne kan skabe, designe og konstruere. I et makerspace er det kun fantasien, der sætter grænser.

 

Odense - verdens bedste robotby

I Odense har vi en ambition om at være verdens bedste robotby – også i børnehøjde. I verdens bedste robotby skal verdens bedste robotskole også ligge, og i forbindelse med Budget 2021 blev der afsat 25 millioner kroner til at skabe denne på Odinskolen.