Spring til indhold

WRO: WORLD ROBOT OLYMPIAD

Indskolingen og mellemtrinet på skolerne i Verdens Bedste Robotby har mulighed for at deltage i World Robot Olympiad, hvor der er fokus på elementer som samarbejde og kreativitet.

World Robot Olympiad er en international konkurrence i konstruktion og programmering af robotter for børn og unge. I Odense deltager vi med indskoling og mellemtrin. Når eleverne arbejder med WRO, er der fokus på samarbejde, innovation og kreativitet.

Gennem et forløb over 6-8 uger arbejder eleverne med en af de to følgende kategorier:

 

WRO OPEN

WRO OPEN er en projektorienteret opgave, hvor holdet skal designe en robot indenfor årets tema. 
Eksempelvis var teamet i 2020 ”Klimapatruljen”, hvor ny teknologi og robotter skal hjælpe os med at bekæmpe klimaforandringer. 

Temaet i 2024 er klodens vogtere, hvor fokus er på vores afhængighed af kloden, og der skal arbejdes med, hvordan robotter kan hjælpe os med at leve i harmoni med naturen.

 

WRO REGULAR

Baseret på en fast defineret opgave, hvor en robot skal løse nogle bundne opgaver på en bane på tid. Eleverne skal selv designe og programmere robotten. 

Eleverne arbejder i grupper af 2-3 med deres løsninger. Indskolingen arbejder med LEGO WeDo, og mellemtrinnet arbejder med LEGO Spike/Mindstorm.

På nationalt plan er WRO inddelt i stævner og turneringer, hvor eleverne får mulighed for at få en bedømmelse af deres produkt. I Odense arrangerer vi en finaledag for eleverne i samarbejde med Langeskov skole. Finalen afholdes i juni måned. 

Læs mere om WRO her.