Spring til indhold

Odense mod Cybercrime

Børn, der vokser op i Verdens Bedste Robotby, vokser op i en verden fuld af teknologi og bevæger sig med sikker hånd på alverdens teknologiske platforme, men dannelse er ikke nødvendigvis en kompetence, der følger med. Derfor skal alle børn lære, hvordan de indgår kritisk og empatisk i digitale universer.

Cyberkriminalitet blev sat på dagsordenen i efteråret 2016, da et enigt byråd besluttede at styrke indsatsen mod cyberkriminalitet i Odense Kommune. Der blev nedsat en arbejdsgruppe, der har til formål at være med til at fremme en sund digital adfærd. Der er bl.a. søsat en række indsatser, der fremmer viden om digital sund adfærd og håndtering af cyberkriminalitet generelt. 

 

Website, der informerer om cybersikkerhed

Websitet er blandt indsatserne og har det formål at fremme en sund og sikker netadfærd blandt Odenses borgere. Du finder informationer om sikker adfærd på nettet, og om hvordan du beskytter dig mod og håndterer det, hvis du har været udsat for cyberkriminalitet. På sitet finder du også informationer om nye, lokale og nationale tiltag og om lovgivningen. Du kan læse mere på Odense mod Cybercrimes hjemmeside.