Spring til indhold
Nyhed

Sammen sænker vi farten – kærlig hilsen din nabo

04-06-2019
 

Beboere på flere boligveje i Odense efterspørger lavere fart og mere tryghed på deres vej. Nyt samarbejde mellem beboerne og Odense Kommune skal derfor få bilisterne til at blive mere opmærksomme og dermed øge trygheden for de, der bor langs vejen.

 
 
Sammen sænker vi farten skilt
 
 

"Sammen sænker vi farten" er budskabet på de skilte, der bliver sat op som forsøg på nogle af de boligveje, hvor beboere har udtrykt ønske om at få nedsat hastigheden. Skiltene skal bidrage til, at bilisterne bliver opmærksomme på deres fart og letter foden fra speederen.

- Nogle borgere oplever, at der bliver kørt for stærkt, hvor de bor, og derfor har forvaltningen udviklet denne kampagne for - sammen med borgerne - at få sænket hastigheden. Trafiksikkerhed handler først og fremmest om god adfærd, og jeg er meget glad for, at der er aktive odenseanere, som vil gøre en indsats for lavere fart i deres boligområde, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Heldigvis er Danmark et af Europas tre sikreste trafiklande, og der registreres stort set ingen uheld på boligvejene i Odense. Men trafiktællinger viser, at adfærden ikke er korrekt hos alle bilister, og det skaber utryghed. Forhåbentlig vil den nye kampagne få flere til at holde farten nede.

Skilte med skiftende ejermænd
Beboerrepræsentanterne, der har kontaktet Odense Kommune, skal efter aftale med kommunen selv sørge for, at skiltene bliver hentet hos kommunen, og at de bliver hængt op. Inden opsætning sørger beboerrepræsentanten ligeledes for at få tilladelse til opsætning på lysmasterne hos Energi Fyn.

I første omgang bliver der hængt seks skilte op på et udpluk af de veje, hvor beboere har henvendt sig for at få skabt mere tryghed. Skiltene hænger som udgangspunkt i tre måneder og kan derefter skifte ejermand og blive brugt på andre veje. Efter de tre måneder, vil Odense Kommune tage kontakt til beboerrepræsentanterne for at høre om deres oplevelser.

På Lundekærsvej i Bellinge har beboerne hængt de første skilte op.

- Lundekærsvej fører i den ene ende ud til et industrikvarter, og det betyder, at der er mange, som benytter vores villavej som smutvej. De burde benytte Brændekildevej, men her er der bump, så det frister at køre ad vores vej, siger Preben Holm og fortsætter:
 
- De fleste kører heldigvis pænt, men der er også nogle, som kommer til at køre en del for stærkt. Selv om det er en bred vej, så er det en villavej med mange børnefamilier, og jeg vil opfordre alle til at kigge på skiltene og sænke farten.

Få fingre i dine egne skilte
Sidder du og tænker "de der skilte vil jeg gerne have fingrene i", så kan du læse mere om mulighederne på www.odense.dk/sammensænkervifarten.

Fakta

  • Seks plakater på et udpluk af kommunens boligveje - f.eks. Lundekærsvej, Karlavej og Slagkrogen
  • Samme budskab på alle seks plakater: "Sammen sænker vi farten - kærlig hilsen din nabo"
  • Skiltene er midlertidige og skal hænge på vejen i tre måneder, hvorefter de skifter ejermand
  • Skiltene hentes af beboerrepræsentanten, som selv sørger for at sætte dem op og tage dem ned igen
  • Beboerrepræsentanten har inden opsætning selv sørget for at få tilladelse hos Energi Fyn
  • Projektet er blevet til på baggrund af inspiration fra Silkeborg Kommune
     
 
 
Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31
Mie Naaman Brøchner, projektleder, tlf.: 40 20 79 86