Spring til indhold
Nyhed

Nu kommer kronerne til Lindø-medarbejdere

06-05-2011

Nu slippes de 105 mio. kr. fra Globaliseringsfonden til tidligere ansatte ved Lindøværftet. Kerteminde og Odense kommuner og Region Syddanmark søgte oktober 2010 om støtte til at videreuddanne og omskole de fyrede folk fra Lindø. Den 6. maj 2011 anbefaler EU Kommissionen, at EU Parlamentet frigør pengene.

– Vi har ventet længe på pengene og er meget glade for, at de nu er lige på trapperne. Og nu går vi altså i gang. Indtil vi endeligt har pengene i hus, lægger vi de nødvendige beløb ud, så de første tilbud til Lindø-medarbejderne endeligt kan sættes i gang, fortæller Peter Rahbæk Juel, rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune.


Ekstraordinære uddannelser

EGF Lindø-sekretariatet har længe haft en storstilet og ekstraordinær uddannelsesplan klar. Den viser vejen til nye erhverv og forretningsområder med mulighed for vækst og job.

De afskedigede medarbejdere kan vælge mellem branchespecifikke områder indenfor teknologi, bygge og anlæg samt almen og videregående uddannelse, undervisning i en virksomhed og iværksætteri.

Sekretariatet vil informere alle om de mange valgmuligheder, så deltagerne har større chancer for hurtigt at komme i arbejde igen.


– Pengene fra Globaliseringsfonden giver de opsagte medarbejdere på værftet en unik chance for at komme videre i arbejdslivet. Alle aktiviteter tilrettelægges i tæt samarbejde med den enkelte person, fortæller Annette Vilhelmsen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Kerteminde Kommune.


Omstilling til et nyt arbejdsliv

Første step er et fire ugers introducerende kursus og omstillingsforløb, der tilbydes alle. Her vil de blive introduceret for vækstområder og få et indblik i, hvad de kan modtage af støtte.

Et individuelt tilrettelagt vejledningsforløb vil hjælpe dem hver især med at afklare egne kompetencer, ønsker og muligheder. Ligesom de vil blive præsenteret for de fire vækstområder: Energi, velfærd, robot og automation samt bygge- og anlægsfaget.

Efter endt uddannelse er det op til den enkelte at søge job med hjælp fra deres respektive jobcentre. Med et nyt kompas i tasken og flere nye kort på hånden, vil vejen forhåbentlig synes lettere og det nye arbejdsliv inden for rækkevidde.

Fantastisk samarbejde

Den ekstraordinære uddannelsesplan er udviklet i tæt samarbejde med erhvervslivet, kommuner, uddannelsesinstitutioner, fagforeninger og A-kasser.



Mere at vide
:
Annette Vilhelmsen (SF), Kerteminde Kommune, mobil 30 32 77 47
Peter Rahbæk Juel (S), Odense Kommune, mobil 30 51 31 15


Link til Vækstplanen for Lindø-Fyn

Link til EGF Lindø Sekretariatet