Spring til indhold
Nyhed

Studerende får 48 timer til at gøre en god virksomhed bedre

01-04-2011

Initiativet, som består af en task force-gruppe og passende kaldes 48 timer, skydes i gang af Odenses borgmester Anker Boye den 7. april kl. 12. Og når gardinet altså bare to døgn senere løftes for resultatet, har de unge talenter arbejdet intensivt med optimering og videreudvikling af virksomhedens arbejdsområder, produkter og services.


- Det er et hårdt, men også lærerigt forløb for alle parter. De arbejder sammen, diskuterer og afprøver. De er sammen non stop i 48 timer og arbejder benhårdt. Flere gange har vi oplevet, at de ”hårde nitter” fra virksomheden har knebet en tåre til slut. Så meget er der sket, og så imponerende er resultaterne, fortæller Alice Petersen fra Erhvervsakademiet Lillebælt.


- Vi forventer selvfølgelig også, at vi hos WH Produkter kan gøre en god virksomhed endnu bedre på to døgn, slutter hun.


De 35 studerende, der kommer fra 14 forskellige studieretninger på Erhvervsakademiet, får mulighed for at prøve kræfter med praktiske problemstillinger og udfordringer, mens virksomheden får endevendt sine forretningsområder og arbejdsgange. Eksempelvis digitalisering af ordremodtagelse og lagerstyring samt minimering af spildprodukter.


Det skal i sidste ende munde ud i en række helt konkrete forslag og tiltag, som virksomheden kan bruge fremadrettet.


Det er femte gang at Erhvervsakademiet afprøver konceptet 48 timer hos en syddansk produktionsvirksomhed. Og resultaterne fra de tidligere forløb taler deres tydelige sprog. Derfor var ejerelederne Lone og Morten Hanfgarn hos WH Produkter heller ikke længe om at slå til, da virksomheden via Udvikling Odense fik tilbudt 48 timers intensiv udvikling.


- Som virksomhed er det nødvendigt af og til at blive hjulpet til at se tingene på en ny måde. De mange friske øjne, som i to intensive døgn vil se vores virksomhed efter i sømmene, er en gave, fastslår Morten Hanfgarn.


Udvikling Odense er partner i projektet, som binder bånd mellem uddannelse og erhverv.


- Det er en væsentlig del af vores erhvervsudviklingsarbejde at få skabt forbindelse mellem vores virksomheder og vores uddannelsesinstitutioner. Projektet 48 timer er stærkt, fordi alle partnere får noget med fra de intense timer. Virksomhederne får løftet driften – og de får set, hvor dygtige de unge talenter er. Men også de studerende går styrkede og mere erfarne derfra, siger erhvervschef Kim Ulrik Larsen.


Konceptet 48 timer har allerede høstet anerkendelse mange steder og har bl.a. været indstillet til Pionerprisen, der er indstiftet af Undervisningsministeriet og gives for særligt innovative undervisningsforløb i Danmark.


Kontakt og yderligere informationer:

Morten Hanfgarn, WH Produkter, tlf. 2068 4925, mh@whp.dk
Alice Petersen, projektleder hos Erhvervsakademiet Lillebælt, tlf. 5122 5232 / alpe@eal.dk