Spring til indhold
Nyhed

Se model af letbane i Odense

06-10-2009
Sporvognene forsvandt fra Odenses gader i 1952, men odenseanerne kan glæde sig over, at de i nærmeste fremtid kommer til at stifte bekendtskab med dens moderne pendant i form af en letbanemodel.


Letbanemodel på Flakhaven 9. oktober.
Den 9. oktober vil borgere og turister kunne se et eksempel på, hvordan en letbane ser ud. Odense Kommune opstiller nemlig en imiteret model af en letbane-vogn på Flakhaven.

Vognen indeholder generel information om hvad en letbane er og om Odenses letbaneplaner. Modellen bliver til at få øje på - den er ca. et par meter høj og 4 meter lang, den er et par centimeter tyk og fungerer dermed som et stort ’letbaneskilt’. Modellen er udført i gult plexiglas.

Forbipasserende kan lege med udstillingen, da der er skåret huller i plexiglasset: Ved at stikke sit hoved igennem hullerne bliver man dermed passager i letbanen. Den ene side af modellen er forbeholdt muligheden for at lege passager, mens den anden side bruges til tekst og billeder, der fortæller om letbanen.


Borgmester Jan Boye (C) håber, at en letbane i Odense er en realitet inden længe: - I Odense Kommune har vi vedtaget en miljøpolitik, hvor vi bl.a. vil arbejde for at blive Danmarks mest bæredygtige by og en grøn by i verdensklasse. Her passer letbanen perfekt ind, da det er en hurtig, komfortabel og miljørigtig måde at bevæge sig gennem byen på.

Samtidig ønsker vi at skabe en bymidte, hvor fokus er på mennesker og bæredygtige løsninger, så jeg håber meget, at de undersøgelser, der er i gang, kan fremskynde processen med at få en letbane til Odense.


Letbanes rute og Thomas B. Thriges Gade

Odense Kommune er lige nu i gang med forundersøgelserne til en letbane, der skal løbe mellem Odense Banegård Center, Rosengårdcentret, IKEA og Syddansk Universitet for at ende ved et ’Park and Ride’ ved motorvejen.

Forundersøgelserne skal sikre, at banens placering og de ambitiøse planer kommer til at give flest mulige kvaliteter til Odense.

Letbanen er et centralt element i planerne om at lukke Thomas B. Thriges Gade, da den vil komme til at transportere mange mennesker rundt i Odense på miljøvenlig vis. Thomas B. Thriges Gade er i dag en af Odenses største trafikårer med 30.000-35.000 bilister hver dag.

Gaden bliver lukket for trafik og omdannet til et strøg med nye mødesteder, der giver plads til et pulserende byliv med leg og udfoldelse, og letbanen vil være en stor kvalitet i den sammenhæng. Målet er, at letbanen skal være i drift indenfor i år 2017.


Letbane-modellen "kører" rundt i Odense

Letbanemodellen vil blive flyttet rundt i byen så den besøger de nogle af de steder, der vil få glæde af den rigtige letbane, når den kommer i drift. Modellen vil stå på Flakhaven i uge 42, i uge 43 "kører" den videre til Rosengårdscentret, hvor den kan ses på Store Torv.

I uge 44 "kører" letbanen videre til Syddansk Universitet, hvor den vil stå opstillet foran hovedindgangen, i uge 45 vil den være at fine på Odense Universitets Hospital, hvor den vil være at finde i forhallen. Modellen slutter sin rundtur på pladsen foran Mediehus Fyn overfor Odense Banegård Center.


Flere informationer

I fremtiden kan man læse mere om letbaneplanerne i Odense på www.byenudafboksen.dk der går i luften d. 9. oktober. På sitet vil man også kunne finde information om de store vigtige byudviklingsprojekter, som der er gang i i Odense. Det drejer sig om:

Thomas B. Thriges Gade, letbanen, City Campus, havnen, Stibroen, Musik- og teaterhuset, kanalforbindelsen og den nye Forsker- og Videnpark.


Kontakt:

Borgmester Jan Boye

Tlf: 65 51 10 00

Mail: jb@odense.dk