Spring til indhold
Nyhed

Ny organisering af store byprojekter i Odense

20-08-2008

Når Odense Kommune i løbet af de næste 10 år søsætter og færdiggør store byudviklingsprojekter som eksempelvis lukning af Th. B. Thriges Gade, letbanen, kanalforbindelsen og omdannelsen af området ved SDU, skal en særlig, selvstændig "udfører-enhed" sikre en sammenhængende planlægning, udførelse og kommunikation af projekterne.

 

Det vedtog Økonomiudvalget på deres møde i dag.

 

- De markante projekter vil medføre nogen af de største forandringer nogensinde i Odense. For at sikre et samlet fokus samler vi derfor ekspertisen fra både By- og Kulturforvaltningen og Borgmesterforvaltningen i en enhed, der sammen med eksterne partnere får ansvaret for at udføre de politiske beslutninger, siger Stadsdirektør Jørgen Clausen og fortsætter:

- Vi har haft et fantastisk godt samarbejde mellem By-og Kulturforvaltningen og Borgmesterforvaltningen om at skabe beslutningsgrundlaget for de mange store projekter, der nu skal realiseres, siger Jørgen Clausen. – Nu træder vi ind i en ny fase, hvor fokus er på gennemførelsen.

Projekternes størrelse og indbyrdes afhængighed gør, at vi skal tænke nyt i form af en udførende enhed, som kan håndtere den komplicerede opgave og gøre det i tæt samspil med mange forskellige aktører. På denne måde skaber vi bedre forudsætninger for at løse de store udfordringer.

Enheden får ingen myndighedsopgaver - opgaver som f.eks. miljø- og lokalplaner vil stadig sortere under By- og Kulturforvaltningen, og det skal grundigt undersøges og defineres hvordan snitfladerne er til kommunen og forvaltningerne i øvrigt.

 

- Vi ønsker med etableringen af enheden at optimere rammerne for de mange projekter, så der kan arbejdes endnu mere fokuseret i samme retning. Målet er at give enheden så stor selvstændighed i opgaveudførelsen som muligt med respekt for de politisk trufne beslutninger, siger Jørgen Clausen.

Der skal nu udpeges en gruppe af embedsmænd fra By- og Kulturforvaltningen samt Borgmesterforvaltningen, evt. suppleret med eksterne eksperter. Gruppen skal bl.a. komme med anbefalinger til, hvordan enheden kan organiseres, hvordan eksterne partnere kan inddrages, og om det f.eks. vil være en god idé med et offentligt-privat (OPP-) samarbejde. Det skal også defineres, hvor mange medarbejdere, der er behov for.

 

Som leder af gruppen udnævnes Anne Velling Christiansen, sekretariatsleder i Direktørsekretariatet.

 

Arbejdet med at undersøge hvordan enheden kan sættes sammen går i gang hurtigst muligt.

 

- Jeg vil gerne tilføje, at etableringen af sådan en enhed i høj grad er med til at gøre Odense Kommune til en attraktiv arbejdsplads med spændende udfordringer, og det falder godt i tråd med hele vores strategi om at rekruttere kompetent arbejdskraft, siger Jørgen Clausen. – Desuden vil udførerenheden give Odense Kommune en enestående mulighed for at sikre kvalitet, fremdrift og realisering til tiden af de mange store projekter. - Og ikke mindst vil en sammenhængende markedsføring af en af de største forandringer af byen nogensinde kunne manifestere Odense som en by i rivende udvikling.

 

Flere informationer:

Stadsdirektør Jørgen Clausen, 40 43 44 24