Spring til indhold
Nyhed

Gå i krig med sikkerheds- og forsvarsindustrien

27-10-2008
Underleverandører skal blive bedre til at udnytte branchens markedsmuligheder.

Danske underleverandører står på spring for at få del i det lukrative marked for militære leverancer. Størst fokus er der netop nu på det tocifrede milliardbeløb i industrisamarbejdsaftaler, der venter, når Folketinget i 2009 tager beslutning om afløseren for F16-flyet. Men der er masser af andre muligheder for at levere udstyr til sikkerheds- og forsvarsindustrien.


Skudsikre leverancer


En af de virksomheder, der har succes på markedet, er fynske TenCate Roshield A/S. Virksomheden er førende i Europa inden for udvikling og fremstilling af skudsikker beskyttelse til personer og transportmidler, og TenCate Roshield leverer til såvel militære som politimæssige og civile formål.


- Vi har i de seneste år oplevet en voldsom vækst i efterspørgslen på sikkerhedsudstyr, siger adm. direktør Peter Bjørn Bertelsen. - De fredsbevarende styrker i bl.a. Irak og Afghanistan og NGO'er i alverdens brændpunkter har et voksende behov for beskyttelse mod miner, beskydning og vejsidebomber.


TenCate Roshield specialiserer sig i letvægtspanser baseret på komposit materialer til køretøjer og har indgået industrisamarbejdsaftaler med andre producenter inden for branchen. - Det kræver store investeringer og konstant udvikling at være med på markedet, men for vores vedkommende har indsatsen betalt sig mange gange tilbage igen, siger Peter Bjørn Bertelsen. Roshield-direktøren opfordrer derfor andre og måske mindre oplagte underleverandører til at tænke i nye baner og gå i krig med sikkerheds- og forsvarsindustrien. - Markedsmulighederne er meget attraktive, mener han.


Initiativ fra AlmexA


Peter Bjørn Bertelsen deler ud af sine erfaringer, når Erhvervsservice Odense den 31. oktober inviterer til seminar om emnet. - Med seminaret vil vi gerne afdramatisere vilkårene for at træde ind i branchen. Vi vil åbne de fynske virksomheders øjne for hele spektret af markedsmuligheder, siger Erhvervsservicechef Kim Ulrik Larsen.


Seminaret følger op på en minikonference afholdt i juni på initiativ fra adm. direktør Bjarne Caspersen, AlmexA ApS. Aluminiumsproducenten AlmexA er netop et eksempel på en mindre fynsk virksomhed, der med held har turdet satse på branchen. Almexa er således med i foreningen af underleverandører GripenDKteam, der satser på, at ordren på Forsvarets nye jagerfly lander hos Saab.


Seminaret skal samtidig være startskuddet til et fynsk netværk af potentielle leverandører. - Erfaringerne viser, at chancen for at komme i betragtning er større, hvis flere underleverandører finder sammen om systemleverancer, siger Kim Ulrik Larsen, som fremhæver de gode støttemuligheder, der findes, bl.a. i forbindelse med EU's 7. rammeprogram, hvor der er afsat 117,9 mio. Euro specifikt til civilbeskyttelse og anti-terrorvirksomhed.



Yderligere oplysninger:

 

Adm. direktør Bjarne Caspersen, Almexa ApS, tlf. 63 13 01 78

 

Adm. direktør Peter Bjørn Bertelsen, Roshield A/S, tlf. 65 48 16 86



Erhvervsservicechef Kim Ulrik Larsen, Erhvervsservice Odense, tlf. 66 12 61 21