Spring til indhold
Nyhed

Vinderen af Odense Kommunes "Party-On" - kampagne er fundet

29-01-2007

En sms sendt i en sen nattetime fra et toilet på Arkaden sender nu 22-årige Daniel Dyrhauge i byen med vennerne. Daniel vandt den afsluttende konkurrence i Odense Kommunes "Party-On"- kampagne for trygt natteliv. Og nu skal der festes igennem

Odense Kommunes "Party-On"-kampagne for trygt natteliv i Odense by slutter med et brag af en fest, når 22-årige Daniel Dyrhauge på lørdag får en aften i byen med vennerne helt gratis. Daniel er nemlig vinder af kampagnens afsluttende konkurrence, der efter 12 ugers intens fokus på trygt natteliv i Odense runder hele projektet af.

 

Kampagnen for trygt natteliv i Odense har som det primære mål haft at uddanne så mange restauratører med natbevilling i Odense som muligt. Al forskning på området viser nemlig, at det er den "kloge" restauratør, der kan være med til at vinde kampen mod stoffer og ballade i nattelivet:

"Vi ved fra tidligere undersøgelse på området, at den bedste måde at skabe det trygge natteliv på er ved at uddanne restauratører i konflikt- og stofhåndtering," fortæller Helle Kreipke, konsulent fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen. "Projekt trygt nattelivs primære målgruppe har derfor været restauratørerne i Odense. En anden vigtig målgruppe har selvfølgelig været de unge selv. Og et af kampagnens vigtigste budskaber til de unge bygængere har været, at de selv styrer festen!"

 

Henning Petersen, Leder af Odense Politis uro-patrulje ved af erfaring, at det kan være svært for restauratørerne at håndtere konflikter og stoffer, og han har mærket bred opbakning fra restauratørerne lige siden projektets start:

"Det er ikke altid nemt at vide, hvad der er det rigtige at gøre, når man fanger to unge i at handle med stoffer." Forklarer Henning Petersen, leder af Odense Politis Uro-Patrulje. "Og ønsket om mere uddannelse kommer egentlig fra restauratørerne selv. Uddannelsen har overordnet bestået i at give restauratørerne konkrete og helt basale redskaber til konflikt- og stofhåndtering – som fx at man ringer til politiet, lige så snart man fornemmer, at der er optræk til ballade og dermed overlader konflikten til politiet."

 

Langt hen ad vejen drejer det sig dog om, at restauratørerne sætter fokus på problemet over for deres personale, understreger Henning Petersen, og det er eksempelvis er en rigtig god ide for den enkelte beværtning at lave en politik med stedets holdning til eksempelvis stoffer.

Daniel Dyrhauge støtter også op omkring indsatsen for et tryggere nattemiljø i Odense:

"Min storebror skulle faktisk have været med på lørdag, men han blev slået ned i byen lige før jul og ligger stadig med kæbebrud. Det er smadder irriterende ikke at kunne gå i byen og bare have det stille og roligt, og jeg synes, det er rigtig godt, at der kommer fokus på vold og stoffer i Odenses natteliv."

Selvom storebror ikke kommer med på lørdag, glæder Daniel sig alligevel gevaldigt til en ordentlig tur i byen med alt betalt. Lige fra paintball om eftermiddagen til limousinekørsel om aftenen!

 

 

Projekt trygt natteliv er et samarbejdsprojekt mellem Odenses restauratører med natbevilling,

Odense Politi og Odense Kommune. Projektet er støttet med en millioner kroner af Justitsministeriet.

 

 

Yderligere oplysninger:

Helle Kreipke, konsulent, Social- og Arbejdsarbejdsmarkedsforvaltningen: 2371 9723

Henning Petersen, Leder af Uro-Patruljen, Odense Politi: 2713 1669