Spring til indhold
Nyhed

Nordisk Storbykonference i Odense den 7.-9. oktober 2007

20-09-2007

Storbyens Hjerte og Smerte – Nordisk Storbykonference

Odense den 7. – 9. oktober 2007

 

Der er flere ligheder end forskelle i Norden – også når det handler om ungdommens trivsel og levevilkår. Derfor kan og skal vi lære af hinanden gennem dialog og interregionale netværk. Og det er præcis, hvad det igen er blevet tid til, når Odense er værtsby ved Nordisk Storbykonference den 7.-9. oktober 2007.

 

Det er sjette gang fagfolk, praktikere og politikere fra de nordiske storbyer mødes for at pleje gamle og skabe nye netværker, dele viden og fremlægge den nyeste forskning fra alle regioner. 340 deltagere har meldt sig til konferencen, som i år især har fokus på praktikerne.

 

Storbyens Hjerte og Smerte 2007 bliver i Odense overordnet afviklet under temaet "Alle har ret til et socialt netværk". Temaerne er:

  • lokalt samarbejde og udvikling
  • integration gennem uddannelse og arbejde
  • demokrati og aktivt medborgerskab
  • fra marginaliseret position til fuld deltagelse

Temaerne er valgt ud af Den Nordiske Styregruppe, fordi disse områder er nærværende og aktuelle for den nordiske ungdom i tiden.

 

- Vi har bestræbt os på at gøre konferencen mindst lige så udbytterig som de tidligere konferencer, men vi har også tilført nyt. Vi har for eksempel planlagt rigtig mange projektbesøg rundt omkring i byen. Besøg som viser Odense Kommunes måde konkret at arbejde med de fire temaer for konferencen. Og det vil nok gøre konferencen i år lidt mere udadvendt og fagligt stringent, end vi har været vant til, siger Paul Hansen, der sidder i den nordiske styregruppe.

 

Konferencens deltagere bliver budt velkommen søndag den 7. oktober 2007 kl. 13.00. Resten af søndagen, mandag og tirsdag er spækket med forelæsninger, debat, forumteater, workshops og projektbesøg.

 

Der er planlagt i alt 11 projektbesøg – som smagsprøver kan nævnes:

  • Besøg på H.C. Andersen Skolen i Vollsmose, hvor børnene efter individuelle elevplaner lærer på forskellige måder og i forskelligt tempo.
  • Besøg hos Fyns Politi i Odense, hvor deltagerne - foruden en rundvisning på politigården - bliver præsenteret for politiets problemorienterede arbejdsmetode (POA) ud fra konkrete eksempler.
  • Besøg på Drop In, arbejdsmarkedsrettet vejledning og uddannelse af unge mellem 14 og 23 år, der sigter på at yde erhvervs- og uddannelsestræning med mulighed for praktik i såvel erhvervslivet som i almene uddannelsestilbud.
  • Risingprojektet, integration gennem uddannelse og arbejde for flygtninge og indvandrere mellem 16 og 25 år.

Nordisk Storbykonference blev holdt første gang i 1997, hvor Århus var værtsby. Siden er den blevet holdt hvert andet år – i Reykjavik i 1999, i Stockholm i 2001, i Oslo i 2003 og i Helsingfors i 2005.

 

De 12 byer bag konferencen er Aalborg, Bergen, Göteborg, Helsingfors, København, Malmö, Oslo, Reykjavik, Stockholm, Trondheim, Århus og Odense.

 

Odense er Danmarks tredjestørste by med 185.000 indbyggere. Byen huser 520 foreninger og 65 fritids- og ungdomsklubber. 35.000 studerer på videregående uddannelser, og så har byen hele 350 kilometer cykelsti, der gør Odense til Danmarks cykelby nr. 1.

 

Der henvises i øvrigt til hjemmesiden for Nordisk Storbykonference www.ungnord.com

Kontaktperson:

Paul "Beton" Hansen, Fritidsafdelingen, paha@odense.dk, 6551 5308 / 4028 5210