Spring til indhold
Nyhed

Forvaltningsgrænser ophæves i håbet om bedre sagsbehandling

03-07-2007

Der skal være mere kontinuitet i sagsbehandlingen af de unge 15-24 årige med særlige behov, og så skal det være lettere for de unge og deres forældre at finde sagsbehandlerne. Sådan lyder meldingen fra tre af Odenses rådmænd, Jane Jegind (Børne- og Ungeforvaltningen), Søren Thorsager (Ældre- og Handicapforvaltningen og Erik Simonsen (Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen), der alle har medarbejdere, som dagligt varetager ansvaret for denne gruppe af unge borgere.

 

Kommunikationen mellem borger og sagsbehandler i højsæde

De tre rådmænd har derfor valgt at ophæve forvaltningsgrænserne ved at oprette et nyt fælles kontor for myndighedssagsbehandling af de unge mellem 15 og 24 år med særlige behov. Der er tale om i alt ca. 40 sagsbehandlere fra de tre forvaltninger, der i løbet af foråret vil komme til at dele lokale og erfaringer. Projektleder

 

Lisbet Bendt fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen fortæller:

- Det kan lyde som om, det er noget helt nyt, at vi skal videndele og udveksle faglighed. Det er det selvfølgelig ikke. Men det er nyt, at vi sætter kommunikationen mellem borger og sagsbehandler og mellem sagsbehandler og sagsbehandler så meget i fokus, at vi sætter medarbejdere fra tre forskellige forvaltninger sammen i en fælles enhed for at skabe synlighed og bedre helhed i de forskellige sager.

 

Overdragelsen af sager skal ske smertefrit

Formålet med den nye sagsbehandlerenhed på området er at sikre de unge de bedste løsninger og den bedste hjælp inden for de rammer, der er til rådighed.

- Og det gavner ikke vores unge, der i forvejen har problemer, at den kommunikation og sagsbehandling, der f.eks. er påbegyndt i Børne- og Ungeforvaltningen, ikke kan følges op, når sagen overdrages til Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, når de unge fylder 18 år, understreger Lisbet Bendt.

 

De unge skal kunne klare sig selv

Og det er en endnu tættere dialog, en nemmere adgang til de gældende lovgivninger på området og en daglig, faglig sparring og koordination, der skal sikre, at de utilpassede unge fremover oplever en mere sammenhængende sagsbehandling. En af de helt store fordele ved den nye sagsbehandlerenhed er ifølge Lisbet Bendt, at sagsbehandlerne på et endnu tidligere tidspunkt end før får mulighed for at arbejde sammen om sagerne med samme formål for øje, nemlig at gøre de unge i stand til at tage vare på eget liv, så de kan komme i uddannelse eller beskæftigelse.

 

Yderligere oplysninger

Projektleder Lisbeth Bendt, Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen: 6551 4700