Spring til indhold
Nyhed

Der skal være plads til alle på arbejdsmarkedet

07-02-2007

Det kan godt være, man i en periode har været uden for arbejdsmarkedet. Det kan også godt være, man ikke længere er på toppen fysisk eller psykisk. Derfor skal der stadig være plads til alle på arbejdsmarkedet

 

Sådan lyder den kontante melding fra Torsten Jensen, formand for Det Lokale Beskæftigelsesråd i Odense. Det Lokale Beskæftigelsesråd i Odense (LBR) gennemfører derfor i februar og marts en informationskampagne. Startskuddet på informationskampagnen er to aviser med succeshistorier fra fynske virksomheder. Aviserne omdeles til virksomheder i alle Odenses postdistrikter i uge 7 og 11. Den første avis af de to kan ses nedenfor.

 

Virksomheder i Odense tager ansvar

"En lang række virksomheder i Odense påtager sig allerede et socialt ansvar. Det viser sig ved, at de åbner deres virksomheder for personer, der af den ene eller anden grund ikke selv kan finde et job. Det er glædeligt, men endnu flere virksomheder kan hjælpe til", siger Torsten Jensen, formand for Det Lokale Beskæftigelsesråd i Odense.

 

"Det lokale Beskæftigelsesråd og Odense Kommune lægger i fællesskab planer for, hvordan indsatsen inden for det rummelige arbejdsmarked bedst praktiseres, så endnu flere virksomheder får lyst til at åbne dørene. Det nye Jobcenter i Odense er klar til at formidle kontakt mellem virksomheder og ledige, så det er blot et spørgsmål om, at virksomhederne giver jobcentret besked" forklarer Erik Simonsen, rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune.

 

I alt ti virksomheder deltager i informationskampagnen. Virksomhederne er meget forskellige med hensyn til branche og størrelse.

Personerne i informationskampagnen har alle haft en problematisk forhistorie. Nogle har kæmpet med mangeårig ledighed eller dårligt fysisk og psykisk helbred. Andre med manglende selvværd eller misbrug.

 

Succeshistorie i Magasin

Magasin har jævnligt personer i praktik, og nogle af praktikanterne ansættes efterfølgende. Afdelingsleder i Magasin, Uffe Danielsen, forklarer, hvordan virksomheden arbejder: "Der skal ikke tages specielle hensyn til personer i praktik, men medarbejderne forventes at give råd og vejledning. Praktikanterne arbejder på lige vilkår med de øvrige medarbejdere, men de får selvfølgelig hjælp, hvis der er behov for det."

 

37-årige Pia Nielsen er en af de personer, der har nydt godt af Magasins åbenhed og medarbejdernes rummelighed. Efter en fem måneders virksomhedspraktik er hun i dag ansat i et 25-timers fleksjob i chokoladeafdelingen i Magasin. ""Før jeg kom her følte jeg, at de lige så godt kunne give mig førtidspension, for jeg kunne jo ingenting og havde ondt i kroppen. I dag skal de ikke nævne ordet pension. Jeg kan virkelig mærke en forskel på mit liv fra den gang til i dag", fortæller Pia.

 

"Pias vej frem imod et fleksjob er en succeshistorier, som vi gerne vil se mange flere af i Odense. Derfor håber vi, at informationskampagnen inspirerer endnu flere virksomheder til at give personer en chance, selvom de måske ikke kan arbejde 100 % fra første dag". Vi ønsker at skabe en optimal situation, hvor personerne kommer i beskæftigelse og virksomhederne får loyale medarbejdere", udtaler Torsten Jensen.

Informationskampagnen er udarbejdet af NIRAS Konsulenterne.

 

Yderligere oplysninger:

· Torsten Jensen, formand for Det Lokale Beskæftigelsesråd Odense. Tlf.: 6611 9620.

· Erik Simonsen, rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Odense Kommune. Tlf.: 6551 4000.

· Uffe Danielsen, afdelingsleder i Magasin. Tlf.: 2622 6149. Magasin har løbende personer i virksomhedspraktik og ansætter efterfølgende nogle af dem.

· Pia Nielsen. Tlf.: 6314 5618. Har været praktikant hos Magasin i 5 måneder inden hun blev ansat i et fleksjob i chokoladeafdelingen.

· Anne Sophie Hensgen, konsulent, NIRAS Konsulenterne. Tlf.: 2373 9690.