Spring til indhold

Nyt samarbejdsprojekt i Odense skal sikre bedre udslusning fra fængslet

Kriminelle unge fra Odense får nu styrket mulighed for at bruge deres fængselsophold til at forbedre deres kompetencer og dermed øge deres mulighed for at få et liv uden kriminalitet.

Som et led i et nyt projekt får de unge kriminelle fra starten af deres fængselsophold en mentor, der målrettet vil hjælpe dem med uddannelse eller arbejde. Formålet er, at de unge allerede fra begyndelsen af deres afsoning finder ud af, hvad de kan og kommer i gang med at udbygge deres evner. Ideen er, at fængselsopholdet på den måde kan hjælpe med at skabe kompetencer og på længere sigt vil føre til uddannelse og arbejde til de unge – frem for øget kriminalitet.

Målgruppen for projektet er i første omgang den hårde kerne af kriminelle unge i Odense. For at sikre effekten af projektet vil Odense kommune, Kriminalforsorgen og Integrationsministeriet arbejde tæt sammen om at løse opgaven.

Formålet er at udvikle en ideel samarbejdsmodel mellem de tre myndigheder, så man allerede tidligt i afsoningsforløbet får udarbejdet en fælles plan for indholdet af både afsoningstiden og den efterfølgende løsladelse og integration i samfundet.

Projektet er allerede i fuld gang og i løbet af i år skal samarbejdsmodellen gerne være færdigudviklet. Håbet er, at en koordineret og langsigtet indsats kan hjælpe til, at de unge får skabt et liv uden kriminalitet.

 

Integrationsminister Rikke Hvilshøj siger:

- De unge får et tilbud, som bliver meget svært at sige nej til - mulighed for at komme i gang med en uddannelse og på længere sigt undgå lange fængselsophold. Det er fornuftigt at begynde udslusningen af de unge allerede mens de afsoner, og med en personlig mentor får de den opbakning, de i mange tilfælde har manglet hjemmefra. 

 

Justitsminister Lene Espersen siger:

-Jeg synes, det er meget positivt, at Kriminalforsorgen og Odense kommune nu er gået sammen om at styrke indsatsen overfor gruppen af unge kriminelle, der gentagne gange har begået hård kriminalitet.

Målet med den nye samarbejdsmodel er jo netop at sætte ind fra dag ét og bruge afsoningen målrettet til at give de unge nogle kompetencer, så de kan skabe sig et liv uden kriminalitet.

En tidlig indsats over for denne gruppe er afgørende, og jeg ser derfor frem til projektet og de erfaringer, man gør sig.

 

Rådmand Erik Simonsen, Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Odense Kommune siger:

-Odense Kommune er meget glad for samarbejdet, så der på et tidligt tidspunkt kan tilrettelægges en indsats over for gruppen af kriminelt belastede unge i Odense. Endvidere er det positivt, at Integrationsministeriet er med til at støtte projektet med økonomiske midler.

 

Yderligere oplysninger kan fås hos:

Vicedirektør Annette Esdorf, Direktoratet for Kriminalforsorgen, tlf. 32684110

Konsulent Anne Berglund, Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, tlf. 21678286

Konsulent Birgitte Vinsten, Odense Kommune, tlf. 65514062