Spring til indhold

I Odense skal vækst ske gennem leg og læring

I Odense skal vækst ske gennem leg og læring

 

Odenses nye erhvervs- og vækstpolitik skal styrke Danmarks 3. største by på videns – og oplevelsesområdet. Målet er at gøre Odense til et af landets tre førende byområder inden for de kommende 10 år. Midlerne er at satse på kreativitet og samspil og at bruge leg og læring som drivkraft for udviklingen.

 

I et tæt samarbejde med erhvervslivet har kommunen formuleret kommunens nye erhvervs- og vækstpolitik, der i løbet af få år vil forandre erhvervsstrukturen i byen og bringe Odense helt i front blandt de danske kommuner. Onsdag aften godkendte Odense Byråd forslaget. Politikken bliver endelig godkendt i januar 2007.

Mål for erhvervs- og vækstpolitiken:

 

· Øget produktivitet pr. ansat i det private med 10.000 kroner.

· Skabelse af yderligere 5000 højtuddannede stillinger.

· Samlet beskæftigelse øges med 10.000 pers.

 

Politiken definerer følgende vækstområder for Odense:

· Den innovative by

· Den legende/lærende by

· Den globale by

· Den dynamiske by

 

"Politikken favner alle de gode tiltag, der allerede findes i Odense og beskriver de områder, hvor vi ser det bedste match mellem områdets kompetencer og de behov, der er sat af udviklingen og globaliseringen", siger Jan Boye, borgmester i Odense

I bl.a. skole- og fritidssektoren vil erhvervs- og vækstpolitikken bygge videre på de etablerede projekter inden for leg og læring, f.eks. intelligente legepladser og brug af digital teknologi i skolerne. Hele vejen op gennem skolesystemet skal kreativitet og ideudvikling styrkes for at øge de innovative processer.

Jan Boye udtaler: " Udviklingen af erhvervs- og vækstpolitikken er sket i et unikt samarbejde mellem erhvervslivet og uddannelsesinstitutioner, som selv har været med til at sætte dagsordenen for politikkens mål og handlinger. Og hele processen har vist os, at Odense har et rigtigt godt udgangspunkt for at klare sig godt i en mere internationalt orienteret verden."

 

"Som en stor erhvervsby kan vi forvente, at mange virksomheder vil flytte arbejdsopgaver ud af landet. Det er en udfordring, men ikke en uoverkommelig en af slagsen. Vi har nemlig samtidig en stor og højt kvalificeret arbejdsstyrke, som kan danne basis for en vigtig udvikling indenfor vidensbaserede virksomheder. Vores erhvervs- og vækstpolitik er fokuseret på at skabe de bedste betingelser for innovative virksomheder med behov for højt kvalificeret arbejdskraft. Det vil betyde et løft i Odense og regionen samt sikre velstandsudviklingen mange år frem," forklarer Jan Boye.

Han fortsætter " Erhvervs – og vækstpolitikken indgår i en helhed, hvor Odense Kommune satser på en række nye politikområder, f.eks. på kulturområdet, sundhedsområdet og uddannelsesområdet. Derfor er denne politik et afgørende bidrag til vores samlede vækstpolitik i Odense-området. Og det er afgørende for os, at politikken spiller sammen med de fynske kommuners initiativer og det nye vækstforums udviklingsplaner"

 

Odense Byråd har allerede afsat 26 mio. kr. til at bringe erhvervs- og vækstpolitikken ind i realiteternes verden, og der skal nedsættes et udviklingsforum, der sammen med de mange aktører nu skal bringe de mange forslag over i handling.