Spring til indhold

"Gå trygt i byen kampagne"

Odense skulle gerne fortsat være et trygt sted, hvor man kan gå i byen uden at støde ind i problemer med narko og vold.

Derfor er Odenses restauratører, politi og kommunen gået sammen om at lave en kampagne, som kan medvirke til at der fortsat bliver holdt gang i den gode fest i nattelivet.

 

Glade gæster er dybest set hvad det handler om.

Kampagnen, som lanceres under navnet "party on", har to ben at gå på. Dels uddannes byens restauratører i at håndtere narko, vold og konflikter og der skabes en fælles holdning. Dels sættes der gang i en kampagne, som henvender sig til de unge som går i byen. Her vil fokus blive hvordan man holder gang i den sjove fest uden stoffer.

 

 

Politimester Lars Rand og Rådmand for børn og unge Jane Jegind samt Rådmand for Social- og Arbejdsmarkedet Erik Simonsen udtaler, at grundideen i projektet er det samarbejde som forhåbentlig kommer i gang på området mellem restauratører, politi og kommune.

 

Lars Rand udtaler: Trygt natteliv er et koncept, der oprindeligt blev udformet i Holstebro og er anvendt andre steder. I Odense har vi også valgt at fokuserer på hvad det vil sige at være gæst i nattelivet , så det bliver et trygt natteliv at færdes i. Politiet bør aldrig stå alene med ansvaret for og med kontrollen af nattelivet. Det er noget vi står sammen om. Derfor er jeg meget glad for at både kommune, restauratører og deres medarbejdere samt de unge får en ramme for at deltage i at udforme et trygt, sjovt og afvekslende natteliv i Odense.

 

Jane Jegind udtaler: Jeg glæder mig meget over projektet. Det er en fin overbygning til de forebyggende indsatser vi gør i skolen og vil forhåbentlig være med til at cementere en fornuftig omgang med alkohol og stoffer hos de unge.

 

Erik Simonsen understreger at det er vigtigt at prioritere og bekæmpe narko og den kriminalitet der ofte følger med i nattelivet. Uddannelsen af restauratørerne og deres personale er derfor et centralt element i kampagnen. Kvalificeret personale i nattelivet, som ved hvordan de skal agere, kan være med til at forebygge mange konflikter og kan forhåbentlig være et skridt på vejen til bekæmpelsen af narko i nattelivet. Som far til to piger er det godt at vide at der gøres en indsats for at skabe tryghed . En tryg by er en glad by og vi kan forhåbentlig efter projektet blive lidt klogere på, hvordan vi fortsat kan bidrage til, at Odenses natteliv er fyldt med glade gæster. .

 

Uddannelserne af personale på byens barer, cafèer og diskoteker med natbevilling foregår i uge 36 til 41. Allerede for godt et år siden tilsluttede cirka 2/3 af byens restuaratører sig kampagnen på et møde på rådhuset og resten forventes at komme med.

Kampagnen rettet mod de unge er fra uge 41 til 45. De unge vil blandt andet kunne deltage i en sms-konkurrence med spørgsmål og vinde en glad aften med limousine i byen med vennerne. Der vil komme en partypatrulje rundt i byen i limousine og kampagnen vil blive synlig på uddannelsesstederne, på barer og diskoteker og i gadebilledet.

 

Der bliver lavet en undersøgelse blandt de unge på ungdomsuddannelserne og Justitsministeriet vil lave evaluering og forskning for at se om samarbejdet har en effekt.

 

Kontaktperson: Konsulent Helle Kreipke, hbk@odense.dk, 23719723 eller 65514503