Spring til indhold
Nyhed

Større viden om brugen af centrum

21-08-2017

Odense investerer meget i store begivenheder og aktiviteter, som blandt andet skal give mere liv og flere mennesker i bymidten. Men det kan være svært at få et præcist overblik over effekten, og derfor opsatte kommunen i august 2016 sensorer i centrum, som kan registrere antallet af fodgængere.

Odense investerer meget i store begivenheder og aktiviteter, som blandt andet skal give mere liv og flere mennesker i bymidten. Men det kan være svært at få et præcist overblik over effekten, og derfor opsatte kommunen i august 2016 sensorer i centrum, som kan registrere antallet af fodgængere.
 
Nu bliver der opsat yderligere tre sensorer i en testperiode på to måneder, hvilket betyder mere præcise tal, der kan sige noget om folks brug af byen.
 
- Vi bruger borgernes penge, når vi støtter store arrangementer, og derfor er det også vigtigt, at vi får målt på effekten. Sensorerne giver et overblik over aktivitetsniveauet forskellige steder i bymidten 24 timer i døgnet, 365 dage om året, hvilket er vigtig viden for kommunen, men naturligvis også for arrangørerne, siger Morten Møller Iversen, stabschef for Politik og Strategi i By- og Kulturforvaltningen.
 
H.C. Andersen Festivals bliver den første store begivenhed, hvor de tre nye sensorer kommer i spil, og det betyder, at festivalen får mulighed for at kvalificere tallene, når det samlede deltagerantal skal gøres op, hvilket glæder festivaldirektør Peter Bøgholm.

- Vi har siden festivalens begyndelse arbejdet med at indsamle data om antallet af festivalgæster, og hvordan de færdes i bybilledet. Derfor glæder det mig, at vi i samarbejde med Odense Kommune nu kan skærpe den indsats, så vi ud fra et endnu stærkere datagrundlag kan fortsætte med at udvikle festivalen til glæde for alle vores gæster, siger Peter Bøgholm.

På længere sigt kan viden om brugen af centrum også give mulighed for bedre service til borgerne. Hvis der bliver skabt et overblik over hvor og hvornår, der er mest pres på byen, kan rengøringsressourcer sættes effektivt ind. Det kunne også give mulighed for at opstille såkaldt byrumsinventar - f.eks. bænke - på de helt rigtige steder. Det ligger ude i fremtiden, men det kan være potentielle muligheder.
 
Sensorerne fungerer ved at registrere, når en person krydser et udvalgt punkt. De kan udelukkende bruges til at få viden om antallet af mennesker på et bestemt tidspunkt, og der bliver ikke lagret billeder eller andre oplysninger. Sensorerne kan altså ikke sige noget om, hvem der er gået forbi, eller hvad de foretog sig.
 
Det er Borgmesterforvaltningen og By- og Kulturforvaltningen, som i fællesskab står for projektet med sensorerne, der alle bliver placeret omkring gågademiljøet.

Kontaktinformation

Morten Møller Iversen, Stabschef for Politik og Strategi, tlf.: 23 41 46 25
Peter Bøgholm, Direktør for H.C. Andersen Festivals, tlf.: 40 54 22 32
Anders Drejer Lønbæk, kontorchef for Effekt og Analyse, BMF, tlf.: 20 41 52 30

Vedhæftede filer