Spring til indhold

Vær med til at gøre Odense røg- og nikotinfri

Indgå partnerskab med Røgfrit Odense

Vi skal gøre det i fællesskab

I 2021 røg 12,6% af odenseanerne dagligt*. Dette tal ønsker vi at reducere, så det i år 2030 blot hedder 2%, hvilket ligeledes er definitionen på en røgfri by.

For at realisere visionen skal hele byen stå sammen. Derfor ønsker Røgfrit Odense at indgå partnerskaber med virksomheder, uddannelsesinstitutioner, organisationer, kulturinstitutioner, arbejdspladser og foreninger i Odense – så vi i fællesskab kan arbejde henimod en røgfri by.

Partnerskabet skal danne rammen om, at vi sammen skaber de bedste forudsætninger for, at ungdommen slipper for nikotinafhængigheden og de skadelige følgevirkninger, den kan have.
På samme plan skal partnerskabet være med til at sikre, at vi støtter odenseanerne i at blive tobaks- og nikotinfrie.

Helt op til 75% af mænd og kvinder i Odense ønsker rent faktisk at stoppe med at ryge*.

Vi tror på, at vi kan indfri visionen om et røgfrit Odense i 2030 ved at skabe fællesskaber, hvor rygning og generelt brug af nikotin ikke er en del af det sociale samvær.

Vil I være en del af fællesskabet, så se mere her:

Bliv-partner

 

Vi støtter jer henimod en røgfri arbejdstid

Formålet med røgfri arbejdstid er at skabe et sundere arbejdsmiljø og en kultur, hvor tobaks- og nikotinprodukter ikke er en del af arbejdsdagen.

Når vi taler om røgfri arbejdstid, inkluderer det alle former for tobaks- og nikotinprodukter (som ikke er godkendt som lægemidler). Det vil sige, at ledere og medarbejdere hverken må ryge, vape/dampe eller bruge snus i arbejdstiden.

Som partner kan din arbejdsplads være med til at styrke sundheden i Odense Kommune – og samtidig være med til at støtte op om flere gode leveår for alle, der bor og/eller arbejder i Odense.

Vil I have støtte til røgfri arbejdstid, så se mere her:

Bliv partner

Se nuværende partnere

 

*Tal fra Sundhedsprofilen 2021, Region Syddanmark