Spring til indhold

Tal med dit barn om nikotin

Her har vi samlet vores bedste råd til, hvordan I som forældre bedst indgår i dialog med jeres børn om tobak og nikotinprodukter. Derudover hvilke ting I bør være opmærksomme på.

Tal om nikotin uden løftede pegefingre

I Røgfrit Odense har vi gode erfaringer med at tale med unge uden brug af løftede pegefingre. Vær nysgerrig og anerkend jeres børns oplevelser.

 

Brug åbne, neutrale spørgsmål, når I taler med jeres børn

Hvis man som forældre bruger neutrale spørgsmål og vendinger om nikotin, kan det være en hjælpende faktor til at åbne op for en dialog mellem forældre og børn.

 

Spørg jævnligt indtil jeres børns oplevelser med nikotinprodukter

Markedet for nikotinprodukter ændrer sig hurtigt, og der kommer hele tiden flere nikotinprodukter, som jeres børn kan blive fristet af. Ved jævnligt at spørge ind, får I mulighed for at følge med i, hvilke fristelser jeres børn er eksponeret for. Dermed får I også mulighed for at forberede jer selv på at guide dem.

 

Vær opmærksom på syntetiske dufte

For tiden ser vi stor udbredelse af e-cigaretter og vapes, som findes i mange forskellige udseender. De kan være nemme at skjule. Indholdet findes i mange forskellige syntetiske smage. Hvis der i en periode har duftet af frugt eller slik på jeres børns værelser, kan det være en vape, de bruger. I vil ofte høre dem betegnet som puff bars. 

Vær tydelig i jeres holdning til nikotinprodukter og lav aftaler med jeres børn

Hvis din holdning til nikotinprodukter er, at du ikke er tilhænger af det, så sørg for at dine børn er klar over det. Man kan godt have en holdning til nikotinprodukter og stadig være åben overfor de oplevelser, ens børn har haft med dem.
Røgfrit Odense sender en online tobaksfri aftale ud på Aula i starten af skoleåret. Denne kan danne grundlag for en snak med dit barn om jeres holdning til nikotinprodukter.

 

Informationsbrev til forældre om vapes

 

Myter om snus

Læs de 12 myter om snus og bliv klædt på til at hjælpe dit barn med at blive snus- og nikotinfri.

 

Snak om tobak

Her kan du få nogle konkrete spørgsmål, der kan starte en snak om tobak med dit barn. Derudover finder du videoer af unge og forældre, der håndterer situationer med tobak. 

 

Du er altid velkommen til at kontakte os og få personlig rådgivning.

Kontakt Røgfrit Odense