Spring til indhold

Forebyggelse blandt børn og unge

Vi ved, at mange unge får deres debut med nikotinprodukter allerede i grundskolen – og vi er derfor ude og undervise fra 6. klassetrin.

I undervisningen fra 6.-9. klassetrin har vi fokus på de forskellige nikotinprodukter, nikotinens skadelige virkninger på den unge, uudviklede hjerne, afhængighed og tobaksindustriens påvirkning på børn og unge. Vi berør ligeledes identitet og gruppepres samt opstiller etiske dilemmaer i forhold til tobak og nikotin.

Se mere om undervisningspakkerne her.

Forældreinvolvering

Ved skoleårets begyndelse bliver der til forældre sendt en tobaksfri aftale ud på Aula. Formålet er, at forældre og elever får talt åbent om nikotinprodukter og deres holdning til disse. Har du som forældre behov for støtte til at tale med dit barn om nikotinprodukter, kan du læse mere her.
Hvis I i forældregruppen eller på skolen oplever, at der er et yderligere behov for information omkring tobak og nikotin, har vi mulighed for at komme ud og holde et oplæg på et af jeres forældremøder.

 

Uddannelsesinstitutioner

I august/september kører vi studiestartskampagne på Odense Kommunes uddannelsesinstitutioner. Formålet er, med en positiv vinkel, at motivere de unge til at tænke over, hvad de forskellige tobaks- og nikotinprodukter kan have af betydning for deres liv.

Samtidig har vi god erfaring med at holde STOP-café lokalt på de enkelte uddannelsessteder. Det foregår helt uformelt, hvor eleverne/de studerende kan komme forbi til en snak om nikotin og tobak. STOP-caféen kan udvikle sig til et decideret STOP-forløb, hvis der er 8-12 af de unge, der ønsker at stoppe med et eller flere nikotinprodukter.

 

Du kan læse mere om vores indsatser på ungdomsinstitutionerne her.