Spring til indhold

Tværfaglighed er en prioritet

Social- og sundhedshjælper, Jette, fortæller om sit arbejde i Stadiongruppen og den gode faglige sparring.

Personale hos Stadiongruppen
Fra venstre: Sine (sygeplejerske), Helene (SSA) og Jette (SSH)

Sparring mellem medarbejdere og faggrupper omkring de enkelte borgerforløb er til gavn for både borger og medarbejdere. Derfor er det for Jette Andersen også enormt positivt, at netop faglig sparring og tværfaglighed er prioriteret på hendes arbejdsplads.


Jette er social- og sundhedshjælper i dagtimerne ved Stadiongruppen, som er en udekørende hjemmepleje.

Her har Jette en arbejdsplads med faglig sparring og tværfaglige møder:

 

Citat
Jeg oplever, at vi har gode sparringsmuligheder som dagvagt ved Stadiongruppen.
Jette, SSH

 

Interne teams og tværfaglige møder

Jette beskriver en arbejdsplads, hvor medarbejderne både har møder i deres respektive teams med deltagelse fra ledelsen og tværfaglige møder, hvor alle faggrupper og andre repræsentanter fra kommunen deltager. De forskellige møder giver plads til sparring og et positivt fagligt netværk omkring den enkelte borger.

Til de møder medarbejderne har internt i deres teams, snakker de om, hvordan det går med forskellige borgerforløb, og hvordan de som medarbejdere har det. På de tværfaglige møder har medarbejderne mulighed for at skrive borgerforløb op, som de gerne vil have vendt i bredere kredse med et tværfagligt fokus.

Alt det giver god værdi for borgerne, men også for medarbejderne. Jette fortæller, hvordan hun f.eks. kan bede en terapeut om at kigge nærmere på en borger, der kan have godt af et af de forløb terapeuterne laver, og det giver værdi for alle, at medarbejderne tværfagligt kan sparre på den måde og give hinanden mere tid ved at fokusere på borgerens behov for hjælp.

 

Citat
I dagvagten er vi gode til at hjælpe hinanden. Det giver super god mening, at vi kan sparre med hinanden, og der bliver lyttet, når vi som hjælpere kan se, at en borger måske vil have godt af at få noget hjælp af en terapeut.
Jette, SSH

 

Plads til humor

Udover den gode kultur omkring tværfaglig sparring i Stadiongruppens dagvagt, har de også en kultur, hvor man hjælper og er opmærksom på hinanden. Dagvagten er en større gruppe med stor spredning i alder blandt kollegaerne, og med forskellig ballast og erfaring. Men de har det godt, og Jette oplever kollegaerne i dagvagten som en gruppe med humor.

Fakta

Stadiongruppen er en udekørende hjemmepleje, der både har dag og aftenvagter. I Stadiongruppen køres der i faste ruter, så man får et godt kendskab til borgerne. Borgergruppen favner bredt, men en stor del har kognitive udfordringer som demenssygdom og Parkinson.

Genveje