Spring til indhold

Attraktive aftenvagter

Lise, Line og Frank fra den udekørende Aftengruppe Syd fortæller om arbejdet om aftenen og friheden om dagen

Det der med at have aftenarbejde, det kan godt lyde lidt som en dårlig tjans, men det er det absolut ikke, hvis du spørger Frank, Lise og Line, der er social- og sundhedshjælpere i den udekørende Aftengruppe Syd. Tværtimod er det de bedste arbejdstider, du kan få!

De lyse timer bliver brugt derhjemme

For de tre kollegaer, Frank, Lise og Line, er der flere fordele ved at arbejde aftenvagt. For det første understreger de, at det jo ikke er nattevagter. Det er aftenvagter. Det betyder, at deres normale arbejdsdag er fra 15.30-23.30, og de kan derved sagtens nå hjem og få en ordentlig nats søvn. Samtidig har de alle de lyse timer hjemme, før de tager på arbejde. De kan sove til de vågner, stå op og nå en masse og så møde ind på arbejde. Desuden betyder aftenvagterne, at medarbejderne har 5 sammenhængende fridage, og det er altså også en bonus, man hurtigt vænner sig til!

 

 

Citat
Under uddannelse var jeg én aften i aftenvagt, og så vidste jeg, at det var dét, det skulle være. Lise, social- og sundhedshjælper

 

 

Citat
Det er jo helt suverænt det her. Der er så mange, der skulle prøve det. Line, social- og sundhedshjælper

 

De varierede arbejdsopgaver

Et andet element som vækker begejstring er, at man om aftenen kommer rundt til borger fra forskellige borgerforløb. Man har altså ikke kun sindslidende eller demente eller andre specifikke grupper. Forskelligheden af opgaverne gør, at man har mere overskud til den enkelte borger, fordi man ikke lige har haft tre lignende besøg. Variationen gør jobbet spændende, og de tre kollegaer mener også, at de bliver bedre fagligt af at have forskellige opgaver.

Det gode forhold til borgerne

En sidste fordel ved aftenarbejdet, som Frank, Lise og Line lægger ekstra vægt på, er forholdet til borgerne. Der er bare mere ro på om aftenen, hvor alt det uvisse om dagen er overstået for borgeren, og borgerne glæder sig til at komme i seng.

 

 

Citat
Borgerne kender os, de har tillid til os og er trygge. Line, social- og sundhedshjælper


Frank, Lise og Line kan ikke forestille sig noget bedre end at arbejde aftenvagt.

Genveje