Spring til indhold

Dagpleje med fokus på rytmik og bevægelse

I dagplejen har vi et antal temadagplejere som er uddannet indenfor rytmik og bevægelse.

I Dagplejen har vi et antal temadagplejere som har en specifik erfaring og uddannelse inden for rytmik og bevægelse. Der arbejder målrettet med at understøtte, at børnene får en god fornemmelse af egen krop med henblik på at få et positivt forhold til kroppen. Børnene udvikler på den måde tro på sig selv og egne kompetencer, hvilket i høj grad er positiv udvikling for børnene.

Rytmik og bevægelse er ligeledes en naturlig del af børnenes liv i dagplejen. Dagplejeren opmuntrer børnene til at prøve grænser af. Måske ved at rulle rundt, krybe som en larve, balancere, hoppe ned fra en lille høj eller gå baglæns. Børnene får eksempelvis små rasle æg, bjælder eller en tromme, som de kan bruge til at slå rytmen an, når de synger sange. Børnene lærer også at frembringe rytme med kroppen, når de eksempelvis tramper, hopper eller klapper, og dagplejeren er opmærksom på at udfordre børnene, så de oplever succes og samtidig lærer nyt.

Dagplejeren har et tæt samarbejde med pædagogen, som jævnligt kommer i dagplejehjemmet og kender børnegruppen godt. Pædagogen kan inspirere og give faglig vejledning af nye aktiviteter, som med afsæt i børnenes motivation, kan stimulere den videre udvikling af børnene.

 

Folder: Dagpleje med fokus på rytmik og bevægelse

 

Se TV-klip: Musik i Dagplejen