Spring til indhold

Skovløkken Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Skovløkken er bygget i 1978 med et stort alrum i centrum, køkken og fire grupperum. Det ene grupperum bruger vuggestuen, det andet er indrettet til cafe, det tredje er til motorik og konstruktion og det fjerde bruges til kreative forløb. 

 

Til alle grupperum hører et mindre rum, to badeværelser og en garderobe. Garderoben ved cafeen rummer køleskabe til børnenes mad. Alrummet er indrettet med forskellige legemiljøer og en trappe, som bruges til utroligt forskelligartede aktiviteter, blandt andet teater, historiefortælling, at hoppe ned fra / kravle op ad, samling for grupper af børn osv.

 

Vuggestuen har opvarmet krybbeskur og plads til at køre barnevogne ud i det fri.

 

Fra alle garderober og grupperum er der udgang til vores legeplads. Den går næsten hele vejen rundt om huset. Legepladsen består af mange forskellige afsnit. Vi har en bålplads med bålhytte (opført i 2017 med stor hjælp fra forældrerådet), et lille stykke ”skov”, et graveareal, klatremiljø, to sandkasser, et område til boldspil, en bakke med ruchebane, en vippe og to sæt gynger. 

 

Vuggestuebørnene er skærmet lidt. Det betyder, at børnehavebørnene ikke må køre ind på deres del af legepladsen med cykler og mooncars. På den del af legepladsen findes en legebil, som alle kan bruge. Indretningen giver mulighed for at lege på et stort areal og på mange forskellige måder.

 

Vi har borde og bænke på legepladsen, så vi spiser ude, når vejret tillader det. Når solen er kraftig har vi solsejl og parasoller.