Spring til indhold
Nyhed

Ni børnehuse i Odense gået sammen om teknologirum

05-05-2021

Nogle gange er 1+1=3. Sådan har tankegangen været hos Børneinstitution Syd-Sydvest, for her har samtlige ni børnehuse i fællesskab etableret et særligt godt rum til at lege teknologiforståelsen ind hos børnene.

Teknologirum i Kosmos
De ni børnehuse har hver især investeret 3-4000 kroner i det fælles projekt. Det betyder, at teknologi-læringsrummet, der er placeret i Børnehuset Kosmos i Bellinge, har kunnet få teknologi og inventar, som kommer alle børnehusene til gode. De øvrige børnehuse kan nemlig booke tid til at komme i Kosmos med deres børn. Et tilbud, der naturligt nok, har kørt på lavblus siden corona kom til landet, men som børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen forventer, at mange børn får glæde af i fremtiden.

- Børnehusene er simpelthen gået sammen om at give børnene et rum, hvor de kan opfinde, lege og dannes, med teknologien som omdrejningspunkt. Det er meget stærkt. Vi er alle født nysgerrige og ivrige efter at skabe noget og det gælder om at holde fast i disse egenskaber. Gennem leg får børnene de første erfaringer med at skabe og beherske teknologi - jeg er begejstret, siger Susanne Crawley Larsen, der besøgte Kosmos i sidste uge.

I Kosmos er der et bredt udvalg af læringsteknologier, som bliver sat i spil og brugt som et redskab i den pædagogiske praksis, fx til understøttelse af sprog, samarbejde og bevægelse – så alt det, der allerede foregår i børnehusene, kan nu få en ekstra dimension med teknologi. Materialerne i rummet gør det lettere for medarbejderne at kaste sig over det nye tema.

- Jeg oplever, at både børn og voksne synes, at det er sjovt. I læringsrummet kan man prioritere at sætte rammerne, være deltagende, fejl-modige og lade børnene vise vejen. Man kan øve sig sammen, give plads til legen, alt imens eksperimenter står i centrum for fællesskabet, siger daglig pædagogisk leder i Kosmos, Sabine Bernard Bay Lunding.  

Blandt andet har pædagogerne i Kosmos brugt historiefortælling til at få børnene til at være kreativt skabende med teknologi. 

Strategien for Verdens bedste robotby i børnehøjde findes her.

Kontaktinformation

Susanne Crawley Larsen, børn- og ungerådmand, mobil: 30604419
Sabine Bernard Bay Lunding, daglig pædagogisk leder, Kosmos, mobil: 20511483.