Spring til indhold

Tornbjerg Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

 

I børnehuset Tornbjerg er der tænkt på materialer, lys- og lydforhold, så det er et rart hus at være i for både børn og voksne.

Huset er indrettet sådan, at hver børnegruppe har deres egen indgang og egne grupperum. Vi vægter, at rummene er indrettet med små læringsmiljøer - legezoner, så der kan tilbydes børnene forskellige legemuligheder, f.eks. købmandsbutik, dukkekroge, biler, konstruktionslege m.m.

Hver børnegruppe har tilknyttet faste voksne, som skaber de trygge rammer for børnene. Hver gruppe har faste rutiner i forbindelse med måltiderne. Det kan bl.a. være at have kufferter med sange og fagter, om ugedagene, vejret, hvordan er man en god ven, afslapning eller andet, som gruppen er optaget af.

Vi arbejder rigtig meget med teknologi i børnehøjde i alle børnegrupper. Vi gør dette for at lære børnene at udvikle digitale kompetencer, som de kan bruge videre frem i livet. De teknologiske devices bliver benyttet på lige fod med andre kreative, fysiske og sproglige aktiviteter.

Legepladsen er indrettet rundt om hele huset, hvor der er mange små kroge til stillelege, gå på opdagelse i ”skovens jordbund” og opfylde mange motoriske og kreative aktiviteter, f.eks. kan det også være en mulighed at benytte vores udendørs læringsrum.

Der kan være en god stafet rundt om huset, på f.eks. idrætsdage. Vi har en multibane, hvor fodbold og andre bevægelsesaktiviteter kan foregå. Der er mange muligheder for, at alle sanser kan komme i spil i løbet af dagen.

Legepladsen er også indrettet sådan, at der er små legepladser i den store, som kan lukkes af, sådan at udemiljøet er mere overskueligt for de mindre børn og andre, som har glæde af de rammer. Her kan de stadig gynge, lege i sandkasse, have cykel/scooterbane og andre motoriske muligheder.