Spring til indhold

Svanen Børnehus

Her kan du læse mere om Svanen Børnehus.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

 

 

Svanen Børnehus er et integreret børnehus med en vuggestue (Andedammen), som er normeret til 16 børn, og to børnehavegrupper (Haletudserne og Guldsmedene), som er normeret til 48 børn.

I Svanen har vi fokus på venskaber, omsorg, nærvær, bevægelse, nysgerrighed, læring, sundhed og den gode leg. Det betyder fx at vi ser mange potentialer for læring i børnenes forskellige alderstrin, f.eks. lærer de yngre børn, hvordan de skal være omkring bålet på en hensigtsmæssig måde, ved at observere de ældre børn til vores båldag om onsdagen. De lærer også, at sidde i rundkreds og lytte, og give den fuld gas på gulvet, når vi har fælles samling om fredagen med leg, musik og dans.

I Svanen er vi ét hus, hvor børn og voksne hjælper hinanden i hverdagen, og hvor fællesskabet fungerer som en tryg platform, hvorfra børnene kan udfordre sig selv.

I Svanen har vi fokus på den åbne og tillidsfulde dialog med forældrene. Vi tror på, at det pædagogiske personale og forældrene med hver sine værdifulde inputs, er sammen om at skabe de bedste muligheder for det enkelte barns trivsel og udvikling.