Spring til indhold

Svanen Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

I Svanen har vi et fællesrum, to børnehavestuer og en vuggestue, samt en stor legeplads, så der er rigtig gode muligheder for forskellige lege og aktiviteter.

I fællesrummet er der plads til store armbevægelser! Vi nyder godt af rummeligheden til f.eks. at dække hele gulvet med en stor togbane, lave rytmik, dans og motorik, konstruere huler med skumgummipuder eller gøre brug af vores teknologiske legetøj, Wizefloor. Wizefloor er samtidig en ud af mange muligheder for at skabe et teknologisk læringsmiljø, med fokus på f.eks. krop og bevægelse, matematisk forståelse og samarbejde i små grupper, og hvor den eksperimenterende, undersøgende og imiterende leg er i fokus.

Vi følger Odense Kommunes strategi Børn i Robotbyen, og har derfor et bredt udvalg af teknologisk legetøj, robotter og redskaber til begynder-kodning, som bliver brugt på lige fod med Lego og puslespil. www.odense.dk/politik/politikker-og-visioner/strategier/verdens-bedste-robotby-i-boernehoejde

På stuerne har vi fokus på at skabe læringsmiljøer med plads til mange forskelligartede lege og fordybelse i mindre grupper. Et læringsmiljø kan f.eks. være dukkekrog, hvor der er plads til fordybelse i f.eks. rollelege eller en mappe med sange, vi bruger til samling. Vi tilpasser løbende vores læringsmiljøer, for at sikre, at alle børn føler sig set og hørt.

Ligesom vi har flere indendørs læringsmiljøer, har vi også flere udendørs legemiljøer på vores store, dejlige legeplads. Her er først og fremmest plads til andre typer af leg, men udendørsrummet er også et sted at forholde sig undrende og nysgerrigt til omverdenen. I Svanen Børnehus har vi en stor dejlig legeplads med gynger, cykler, bakker, klatretræer, krat og en masse andet godt. Det giver rigtig gode muligheder for både høj fysisk aktivitet med klassiske børnelege, spil og boldspil, samt mere fordybende, undersøgende lege indenfor det, naturen tilbyder f.eks. insekter, planter og regnvand. Vi undersøger f.eks. hvor insekterne bor og hvad de spiser, dissekerer en fisk og er nysgerrige på forskellige processer i naturen, og årstidernes kommen og gåen.

På den store legeplads har vi også en bålplads, som vi ofte bruger. Her bliver lavet alt fra mad og varme drikke til julepynt og fuglefoder, alt sammen noget børnene deltager aktivt i.

I Svanen Børnehus er vi rigtig glade for at cykle. Vi har en placering tæt ved stisystemer og naturskønne områder, hvilket gør det let for os at tage på gåture, ture i ladcykel, og når børnene har lært det, cykelture på to hjul. Stisystemet gør det trygt for børnene, at færdes på to hjul. Bevægeligheden gør det let for os at nå de mange kulturelle tilbud i området f.eks. Hollufgård eller biblioteket.