Spring til indhold

Dagligdagen i Agerhønen Børnehus

Her kan du læse om en dag i Agerhønen Børnehus.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Agerhønens åbningstider er fra 06.30 til 16.30 alle dage.

 

Morgen

Fra morgenstunden er der hygge i vuggestuen, og mulighed for morgenmad indtil kl. 07.15. Ca. kl. 09.00 spiser vi vores medbragte frugt og holder samling i grupperne, hvor vi laver små lege og snakker med børnene om dagens aktiviteter.

 

Formiddag

Vi laver forskellige aktiviteter ude eller inde. Der kan være aktiviteter i små eller større grupper. 
Det er primært om formiddagen, at vi har forskellige læringsgrupper, men læring foregår hele dagen ift. vores pædagogiske læreplaner.

Frokost

Vi spiser sammen på gruppen ca. kl. 11.00 ved små borde. Vi hygger og snakker. Forældregruppen har indtil videre ikke valgt at have frokostordning, som der skal stemmes om hvert andet år.

På legepladsen

Ca. kl. 11.45 - 13.30: Børnehavebørnene leger ude. Børn, der har brug for middagslur kan sove til middag. Ca. 13.30 spiser vi eftermiddagsmad som en café, hvor børnene spiser i mindre grupper, når det passer ift. deres legeaktiviteter. Om forår, sommer og efterår er vi ude på legepladsen næsten hele tiden.

Eftermiddag 

Indtil lukketid leger og hygger vi inde eller ude. Der er både aktiviteter, som de voksne igangsætter, og børnene kan dyrke deres legefællesskaber. 
 

Traditioner:

I løbet af året har vi flere faste aktiviteter såsom fastelavn, deltagelse i H. C. Andersens festival, sommerfest med optræden af børnene, bedsteforældredag, Halloweenfest og julehygge med LUCIA, børnejulefrokost og legedag. 

Forældresamarbejde:

Den gode hverdag i Agerhønen skabes af forældre, børn og personale i fællesskab. Derfor er den daglige kontakt og de små garderobesnakke, samt de planlagte forældresamtaler meget vigtige. Agerhønen vægter den positive, åbne og respektfulde dialog i samarbejdet med forældrene omkring barnets udvikling og trivsel.