Spring til indhold

Agerhønen Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

 

Børnehuset

Agerhønen er et dejligt hus, funktionelt indrettet til børnenes læringsmiljøer og med en stor og dejlig grøn legeplads med masser af træer og buske.

I centrum af huset er det store fællesrum, hvor Flamingoerne holder til.

 

Agerhønen er et hus, som er indrettet med små rum, hvor børnene kan fordybe sig i mindre lege-fællesskaber. Vi har et rum til at lege med dukker og et andet til butik og køkken.


Vi udnytter også de mange små rum til at lave voksenstyrede aktiviteter, som f.eks. kreative læringsrum, natur/science-aktiviteter, IT/digital læring og sproggrupper. Derudover er vores motorikrum indrettet med mange forskellige madrasser og bolde, og børnene elsker at komme i ”motorikken”. Her laver vi også børneyoga og børnemassage, hvor børnene kan bruge og mærke krop og sanser.

 

Vuggestuen

Vuggestuen holder til på sin egen stue, men har altid en åben dør, så børnene kan gå på besøg hos hinanden. Vuggestuen har sin egen store legeplads tilknyttet, og den benyttes så ofte som muligt. Barnet har også i vuggestuen sin egen garderobeplads, et skab ved pusle/skifte bordet og en fast tilknyttet kontaktpædagog. Også i vuggestuen kombineres omsorg, nærvær og tryghed med alderssvarende lærings-aktiviteter.

 

Legepladsen

Vi har en stor og rummelig legeplads, som vi er ude på hver dag, uanset vejret. På legepladsen kan børnene gå på opdagelse i krat og buske, få pulsen op, når de løber rundt på græsset og på bakkerne, og de kan bygge huler og fordybe sig i mindre grupper.