Spring til indhold

Dagligdagen i Ællingen Børnehus

Her kan du læse om en dag i Ællingen Børnehus.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

 

Kl. 06.30 - 07.30

Starter vi dagen i all-rummet, hvor der tilbydes havregryn med rosiner og mælk til morgenmad indtil kl. 07.30.

 

Kl. 09.00 – 09.30

Er der samling på grupperne. Vi spiser formiddagsmad, synger sange, læser historier og taler om dagens planlagte aktiviteter, så børnene ved, hvad der skal ske.

 

kl. 11.00 – 11.30

Vi spiser madpakker på Uglerne og Albatros gruppen.

Undulaterne spiser kl. 10.30

 

Kl. 14.00 - 14.30

Vi spiser eftermiddagsmad og taler om dagen der er gået.

 

Kl. 16.30

Fælles lukning i all-rummet eller på legepladsen.

 

 

Imellem dagens samlinger er der aktiviteter i mindre grupper ude og inde. Her har vi forudsætningen for at skabe læring og fordybelse for børnene. Vi arbejder gerne i mindre grupper for at fremme gode relationer mellem børnene og for at give det enkelte barn nærhed og opmærksomhed fra de voksne.

 

Vi hjælper læringen på vej igennem pædagogiske tilrettelagte aktiviteter og gennem en legende og nysgerrig tilgang. Vi arbejder med tematiske emner, der præger hele huset, både vuggestue og børnehave. Vi undersøger og undres, vi eksperimenter og gør os erfaringer, vi skaber og udtrykker os. Vi øver os i at være fejlmodige, og styrker børnene til det samme.

 

Sprog har stor indflydelse på børnenes læring og udvikling, derfor har vi særlig fokus på at udvikle børnenes sprog. Dette sker i den daglige dialog i aktiviteter, i garderoben, på badeværelset og i mere fokuseret sprogarbejde med sprogkufferter og sange.

 

Vi vægter de danske traditioner som jul, påske, fastelavn højt. I løbet af året har vi faste traditioner som sommerfest, juletræsfest og fastelavn og store gæstedag, hvor forældre, børn og personale lærer hinanden bedre at kende og har det sjovt sammen.

 

Når vi skal på tur, kan vi cykle afsted i vores Christiania-cykel, som kan transportere fire børn og en voksen.