Spring til indhold

Ællingen Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

 

Børnehuset Ællingen har en vuggestuegruppe med 14 børn, vuggestuen kaldes for Undulaterne. Vuggestuen har deres egen indgang og en hyggelig legeplads med plads til at udfolde sig. Vi har højbede, hvor vi hvert år planter grøntsager og solsikker, og følger dagligt hvordan det spirer og gror. Vuggestuen er indrettet med mindre læringsmiljøer med plads til fordybelse, en læsekrog og et sjovt motorikrum med rutsjebane, madrasser og en ribbe.

Børnehaven er opdelt i tre grupper. Musvitgruppen og svalegruppen er med de yngste og mellemste børnehavebørn og Albatrosgruppen er her hvor de ældste børnehavebørn går. På alle stuer skaber vi små læringsmiljøer med forskellige legezoner, der indbyder til forskellige lege.

I Børnehuset Ællingen har vi fleksible og dynamiske små læringsmiljøer med legezoner som bliver understøttet visuelt, børnene tilbydes forskellige legemuligheder som fx købmandsbutik, restaurant, dukkekrog, konstruktionsleg, bil, digitale Devices’. m.m.

Børnehuset Ællingen er optaget af teknologiske læringsmuligheder og arbejder målrettet med Odense Kommunes strategi – Børn i Robotbyen (BIR). Derfor har vi fokus på børns digitale dannelse og teknologi i børnehøjde, da vi ønsker at børnene bliver klar på det samfund vi lever i samt udvikle børnenes digitale kompetencer, de kan bruge videre frem i livet. De forskellige Devices’ er en naturlig del af vores læringsmiljøer på alle grupper både i børnehaven og vuggestuen, børnene kan derfor vælge de Devices’, de gerne vil udforske på lige fod med perler, Lego, dukker, biler, puslespil m.m.

I Børnehuset Ællingen mener vi, at børns leg er central. Derfor har vi stor fokus på at skabe stimulerende læringsmiljøer, der indbyder til bevægelse, fantasi og fordybelse både inde og ude. Vi arbejder aktivt med leg. Vi deltager selv i børnenes lege for at vise dem vejen eller skaber rammerne, hvor børnene selv kan skabe lege - inden de på egen hånd selv er legens skabere.

Vi har et kreativt værksted, hvor vi eksperimenterer med science, bygger robotter i "Makerspace", klippe-klistrer eller maler med store penselstrøg.
I tumlerummet ved vuggestuen kan børnene få sved på panden, når de bygger huler, forhindringsbaner eller udfordrer balancen.

Ællingens børnehave har en dejlig legeplads, hvor børnene kan udfolde sig fysisk med gynger, cykler og klatretårn til motorisk udfoldelse. Vi har en Pannabane, hvor voksne og børn samles og dyste i boldspil.

Uderummet betragter vi som et vigtigt læringsrum, hvor de voksne positionerer sig og deltager aktivt i børnenes leg. I ”skoven” er der fuld af hyggelige kroge blandt buske og træer. Her kan børnene udforske og undersøge biller, regnvand, blade og mudder. Derfor er legepladsen også inddelt i læringsmiljøer. Her er bl.a. hytter til rolleleg, hvor der bliver solgt flot pyntede sandkager, pizza og is.