Spring til indhold

Ællingen Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

 

I Børnehuset Ællingen har vi fleksible og dynamiske læringsrum og miljøer, som vi indretter og tilrettelægger ud fra børnegruppen. Vi indretter med fokus på barneperspektivet og med afsæt i den styrkede pædagogiske lærerplan. Vi arbejder løbende med indretningen og rummene for at sikre, at den tilgodeser og understøtter børnegruppens behov og initiativer, samt børnenes leg og læring.

I Børnehuset Ællingen mener vi, at børns leg er central. Derfor har vi stor fokus på at skabe stimulerende læringsmiljøer, der indbyder til bevægelse, fantasi og fordybelse både inde og ude. Vi arbejder aktivt med leg. Vi deltager selv i børnenes lege for at vise dem vejen eller skaber rammerne, hvor børnene selv kan skabe lege - inden de på egen hånd selv er legens skabere.

Børnehuset Ællingen har en vuggestuegruppe med 14 børn, vuggestuen kaldes for Undulaterne. Vuggestuen har deres egen indgang og hyggelige legeplads med plads til at udfolde sig. Her er højbede, hvor vi hvert år planter grøntsager og solsikker, og følger dagligt hvordan det spirer og gror. Vuggestuen er indrettet med mindre læringsmiljøer med plads til fordybelse, læsekrog og et sjovt motorikrum med rutsjebane, madrasser og ribbe.

Børnehaven er opdelt i to grupper. Uglerne med de yngste og mellemste børnehavebørn samt Albatrosserne, hvor de ældste børnehavebørn går. På begge stuer skaber vi små læringsrum, der indbyder til forskellige lege. Vi ændrer løbende på læringsmiljøerne for at sikre fornyelse, samt at de er tilpasset præcis de børn, der går på stuen.

Vi har et kreativt værksted, hvor vi eksperimenterer med science, bygger robotter i "Makerspace", klippe-klistrer eller maler med store penselstrøg.
I tumlerummet ved vuggestuen kan børnene få sved på panden, når de bygger huler, forhindringsbaner eller udfordrer balancen.

Ællingens børnehave har en dejlig legeplads, hvor børnene kan udfolde sig fysisk med gynger, cykler og klatretårn til motorisk udfoldelse. Vi har en Pannabane, hvor voksne og børn samles og dyster i boldspil.

Uderummet betragter vi som et vigtigt læringsrum, hvor de voksne positionerer sig og deltager aktivt i børnenes leg. I ”skoven” er der fuld af hyggelige kroge blandt buske og træer. Her kan børnene udforske og undersøge biller, regnvand, blade og mudder. Derfor er legepladsen også inddelt i læringsmiljøer. Her er bl.a. hytter til rolleleg, hvor der bliver solgt flot pyntede sandkager, pizza og is.