Spring til indhold

Brugerfortællinger fra autismeteam

Wissam William Kay 20 år, har en autismediagnose, og han er ualmindeligt dygtig til at tegne.

Wissam har tegnet det meste af sit liv, og med inspiration fra tegneserier, japanske animationsfilm og youtube har Wissam lært sig selv at tegne. Interessen startede allerede i folkeskolen, hvor han drømte om at være en animefigur. Drømmene fik Wissam til at tegne, og gennem mange år har Wissam arbejdet meget på sin figur, og sidenhen er der kommet mange flere til.

Wissam har tænkt på alt

Hver figur har sit eget udtryk og personlige egenskaber, som blandt andet er inspireret af mennesker og dyr. Farvevalget til figurerne er også meget bevidst, således at det ikke minder om andre figurer, som kan findes i tegneserierne. Det univers, som Wissam har skabt, er inspireret af de japanske animefigurer, men minder heller ikke om det, man ser andre steder. Wissam har været på tur til Japan, hvor han også har fået inspiration til arbejdet med sine figurer. 

Til dagligt kommer Wissam på Center for Socialpsykiatrisk Dagtilbud (CSD), her får han støtte i sin proces med tegningerne og samtidig også socialt samvær og meningsfuld beskæftigelse. Med støtte fra medarbejderne på CSD lykkedes det Wissam at få trykt sin første tegneserie sidste år.
Selvom den første tegneserie kun lige er kommet ud af trykken, arbejder han allerede på 2’eren. På sigt er Wissams drøm at få sine tegneserier ud i butikkerne og måske lave en animationsfilm eller et computerspil.  

Kreativ ung mand

Ud over at tegne har Wissam også selv lavet to dukker af sine hovedfigurer. Lige nu går Wissam også med tanker om at lave en maskot i menneskestørrelse.
Den kreative proces har Wissam selv styr på, men når der er behov for støtte til det praktiske, så er personalet på CSD altid klar. Personalet tager udgangspunkt i Wissams ønsker og drømme og støtter ham i at skabe nogle rammer, hvor han kan udleve sine kreative drømme i. 

Skaber god stemning

Nogle gange sidder Wissam og tegner i husets café eller i det kreative værksted.
Uanset hvor han sidder, skaber han altid en god stemning, og han fortæller gerne om sine tegninger, og om hvad der har inspireret ham.

Om det at komme på CSD

Selv siger Wissam: ”Når jeg kommer på CSD, bliver jeg glad, og så føler jeg samtidig også, at jeg bidrager til samfundet.” På den måde oplever Wissam, at hans tilknytning til CSD giver ham en meningsfuld hverdag og udfordringer i tilpasse mængder, som er med til at bidrage til hans udvikling. 

 

Du kan se hans billeder nedenfor, selv følge Wissam på Facebook, eller du kan læse mere om Wissam i artiklen på Fyens Stiftstidende.

 

Tegning af figurer fra Wissams tegneserieTegning af figurer fra Wissams tegneserieTegning af figurer fra Wissams tegneserieTegning af logo på engelsk og japanskTegning lavet af Wissam