Spring til indhold

Viben Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

 

I Viben kan man opleve børn lege udenfor tidlig morgen eller sen eftermiddag.

 

Der er næsten altid børn ude uanset vejr og vind. Bare vi har det rigtige tøj på, så er det også sjovt at være ude i efterårsblæst og regnvejr.

 

Vandpytterne er herlige, og der kan bruges timer på at pjaske og lave mudderkager.

 

Eller når den første sne er faldet, måske er det bare rimfrosten, der har gjort græsset hvidt, så må vi ud og afprøve kælkene, næsten inden det er blevet lyst.

 

Eller når duften af vafler breder sig over legepladsen en solskins vinterdag, så er det vuggestuen, der har gang i bålet og vaffelbageriet.

De voksne i Viben kan godt lide at være udendørs, og da vi oven i købet har både vandhuller, marker og skov lige uden for lågen, er vi meget ude, og mærker det også som en stor aflastning af lokalerne indendørs, hvor forholdene kan være klemte, når alle børn skal være der.

 

Det kan nogle dage være svært overhovedet at komme ind i Viben, fordi børnene erobrer alle rum og kroge til deres lege, og i perioder er vindfanget eller personalegarderoben et yndet lege sted.

 

Vi prioriterer plads og ro til børnenes lege, og derfor er huset indrettet, så alle rum og kroge udnyttes.

 

Et badeværelse er inddraget til dukkekøkken og, personalestuen bruges af børnene til de mere stille og uforstyrrede lege.

 

I fællesrummet er der plads til motorikbane, og på værkstedet kan man slå søm i og save.