Spring til indhold

Jernbanegade Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Jernbanegade Børnehus er indrettet med mange større og mindre rum, der giver mulighed for forskellige aktiviteter, fordybelse og fysisk udfoldelse.

Udover de 2 grupperum, der er indrettet med forskellige læringsmiljøer har vi på 1.sal et stort motorikrum, hvor børnene i større og mindre grupper får styrket og udviklet deres grundmotoriske færdigheder og sanser.

Derudover har vi et ”Bamse-rum”, som vi bl.a. bruger en formiddag om ugen til Mary Fonden og Red barnets antimobbeprogram ”Fri for mobberi”.

 

 

På Bamsemøderne er børnene inddelt i små grupper – der snakkes om venskaber, følelser og om at være en god ven. Snakken tager udgangspunkt i billeder af hverdagssituationer i børnehaven og formes af børnenes umiddelbare udsagn. Sang, historielæsning og massage indgår også i Bamsemøderne.

I kælderen har vi et krea-værksted, hvor der foregår alle former for kreative aktiviteter og udsmykning til huset.

Vores legeplads er indrettet, så den giver mulighed for forskellige former for fysisk udfoldelse og masser af leg.

Udover legepladsen benytter vi os ofte af byens rum, både til fysisk aktivitet i parker og på legepladser og til kulturelle arrangementer, som f.eks. Sanseudstilling, biograf og teater. Derudover har vi en 13 personers bus tilknyttet Børneinstitution Vestre i samarbejde med to andre om projekt Udeliv. Vi bruger bussen eller vores ladcykler til at tage på tur – fx til Plantagen, et naturområde v/dyreskuepladsen, kolonihaven i Haugstedsminde, parker eller andre grønne områder.