Spring til indhold

Dagligdagen i Solgården Børnehus

Her kan du læse om en dag i Solgården Børnehus

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Dagligdagen i Børnehuset Solgården

 

Når børnehuset åbner, tilbydes børnene morgenmad, som slutter ca. 07.20. Vi fordeler os derefter i huset.

 

Ved 9-tiden skæres der frugt i børnehaven, som kan spises, hvis barnet har lyst. Vuggestuen spiser deres udskårne frugt hjemmefra, hvorefter de synger sange sammen.

 

Ca. 09.30 - 10.45 er børnene inddelt i mindre basisgrupper, hvor de i dette læringsmiljø sammen med en voksen laver forskellige aktiviteter og lege. De spiser også sammen med basisgruppen fra 10.45 - 11.30.

 

Fra ca. 12.00 - 13.30 er børnene i børnehaven ude på legepladsen og få frisk luft. I vuggestuen sover de fleste børn til middag samt de børn i børnehaven, som er trætte.

 

Når børnene kommer ind, er der cafe fra 13.30 – 14.30, hvor børnene kan spise deres madpakke.  Der vil være voksne, som er tilstede sammen med børnene og sørger for, at alle får spist. Resten af dagen er der hygge og leg. Mandage og fredage er der aktiviteter i det store fællesskab.

 

Vi har i Solgården i løbet af året mange traditioner, som giver gode oplevelser sammen og en følelse af samhørighed for børn og voksne.

 

Forældrerådet er med til at arrangere arbejdsdag, høstfest, julehygge og grillaften før sommerferie.

 

Vi lægger vægt på et godt forældresamarbejde, som bygger på gensidig tillid og respekt. Der er altid plads til en snak om børnene og deres hverdag. Forældrene har i forhold til social inklusion en vigtig funktion som rollemodeller for børnene, som f.eks. hvordan er det, vi omtaler om andre børn i børnehuset?