Spring til indhold

Dagligdagen i Spurvelund Børnehus

Her kan du læse om en dag i Spurvelund Børnehus.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Vores åbningstid er alle dage kl. 6.30-16.30. Vi åbner sammen i vuggestuen og kl. 7:30 trækker børnehavebørnene ud i deres respektive grupper. Både vuggestuen og børnehaven har hver dag morgensamling i deres grupper. I børnehaven snakker vi bl.a. om ugedagen, dato, måned, årstal mm.

 

I morgensamlingen synger vi også sange og snakker med børnene om forskellige emner. Alle grupper arbejder med månedens sang, månedens rim og remse og månedens leg.

 

Vi følger årets gang med højtider, årstider og har traditioner omkring fastelavn, afslutning for de ældste børn, arbejdsdage med forældrene, bedsteforældredag, sommerfest, påskefrokost, påske-, høst- og julegudstjeneste i den lokale kirke, julefrokost, juleklip/lucia, risengrødsdag mm.

 

Vi er et Børneunivers med Spurvelundskolen, og vi deltager i Spurvelundskolens aktiviteter og arrangementer, når det er relevant og giver mening. Vi vægter sammenhæng mellem vuggestue og børnehave, og børnehave og SFO/skole meget højt.

 

Vi vægter også det daglige forældresamarbejde meget højt og drøfter stort og småt med forældrene. Har vi den mindste bekymring omkring et barn, deler vi det med forældrene og forventer det samme fra forældrene til os. Vi har et aktivt forældreråd, og vi holder 5 møder om året.