Spring til indhold

Børneborgen Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt
Kontaktinformation

Børnehuset Børneborgen

Bjerregaardsvej 9
5000 Odense C
63 75 17 10

Åbningstider

Mandag 06:30 - 16:45
Tirsdag - Fredag 06:30 - 16:30

Daglig pædagogisk leder

Anette Drud Jepsen

Børneborgen bærer i høj grad præg af sin fortid, vi har et meget spændende hus med plads til både det vilde og det stille. Vi forsøger at skabe et trygt, varmt, eventyrligt og indbydende hus og have. Alle grupperum og fællesrum er indrettet med udgangspunkt i at barnet både kan vælge det store fællesskab til – men også kan vælge at lege i små grupper.

 

De fleste af vores møbler/rumdelere er derfor flytbare/bevægelige, sådan at vi hurtigt kan danne nye legemiljøer og rammer for børnenes lege og aktiviteter. Vi har via maling, gulvbelægning og materialer, lyseffekter gjort rummene så oplevelsesrige – hyggelige og harmoniske som muligt.
Hver gruppe har et ”legescenarie” som kan pirre til børnenes nysgerrighed og fantasi. Af legescenarier kan nævnes: Undervandsverdenen, Alladins Land, Troldenes Bo, Alfernes verden, Byen/borgen for Riddere og prinsesser m.m.

 

Udover disse spændende rum råder vi også over rum som motorikrum, træværksted, maleværksted, teatersal, kongesal/puderum m.m.
Haven er en perle midt i byen med mange forskellige legemuligheder. Haven er en gammel klosterhave med utallige gamle frugttræer, kuperet terræn, sceneområde, højbede, fodboldbane incl. tilskuerpladser, naturlige huler i hæk og hegn, gynger, bålhus og bålplads, legehuse og selvfølgelig sandkasser.

Børneborgen er en del af projekt ”Bynært udeliv”. I den forbindelse kan vi gøre brug af 2 større busser til ture ud i det blå, vores 3 ladcykler og kolonihave m.m.
Vi byder gerne velkommen i Børneborgen – gi’ os et kald og kig forbi.