Spring til indhold

Albanigade Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Albanigades børnehus ligger i centrum af Odense – 5 minutters gang fra rådhuset. Børnehuset ligger i en fantastisk, næsten 700 m2 stor historisk bygning fra 1894, som tidligere har huset fødeklinik og asylcenter. I dag er huset indrettet med to vuggestuegrupper a 12 børn og to børnehavegrupper a 21-25 børn. Udover de fire stuer, har vi flere aktivitetsrum, som vi er fælles om – et atelier og naturværksted på 1 sal, et lille krearum i stueetagen og et stort motorikrum. På 1 sal har vi derudover en stor tagterrasse, som børnene leger på året rundt.

 

Haven, som er næsten 2000m2 er indrettet med en indhegnet stille/vuggestue afdeling og en afdeling til de ældste børn, med bl.a. en cykelbane. Opdelingen af legepladsen betyder bl.a. at vi bedre kan dele os i små grupper og samtidig have overblik. Vi har en vision for, hvad børnene skal have mulighed for på vores legeplads og dette er fundamentet for vores legepladspædagogik. Når vi gerne vil lidt længere væk, så kører letbanen tæt på, eller også bruger vi vores to motoriserede Christiania cykler, eller vores to ”børnebusser”. Da vi har til huse i centrum, er det let at komme til de mange gratis tilbud f.eks. teater, museum og festivaler.

 

Forældrene i Albanigades børnehus har valgt frokostordning til i 2024 og 2025. Vi får mad fra Byens køkken – se evt. deres hjemmeside for mere information.