Spring til indhold

Dagligdagen i Elverhaven Børnehus

Her kan du læse om en dag i Elverhaven Børnehus.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Elverbusserne ankommer til Elverhaven Børnehus kl. 09.00 fra de tre børnehuse. Når børnene har hængt overtøjet i garderoben, så mødes vi i ’Syd’ til samling. Vi elsker vores samling! Her hilser vi på hinanden, laver vores hemmelige håndtegn, synger morgensang og laver en fælles aktivitet. Vi laver f.eks. ’Menneske-vendespil’, ’Går på tur’ i heksens skov, laver snebold-kamp med papirkugler eller laver sanglege. Som afslutning på samlingen har vi ’tavle’. På tavlen er der billeder af Elverhavens rum, af de voksne og af børnene, så der er et overblik over dagen.

Efter samlingen går vi udenfor: Nogle har gøremål i små fællesskaber (Måske skal der kløves brænde, eller plantes spirer ud i vores højbede), andre leger, og nogen ’hænger ud’ omkring bålet.

Ved 11 tiden spiser vi frokost, som vores køkkken-alf Birgit har lavet til os, og efter frokost går vi til Siesta. Til siesta ligger børnene på Yoga-måtter med hver deres tæppe og lytter til rolig musik, så krop og hoved får mulighed for at slappe helt af. Imens lister de voksne rundt og nusser tæer og giver massage.

Efter Siesta leger vi enten udenfor eller inde, og så samles vi alle ved 13.30 tiden til eftermiddagsmad i cafeen, inden Elverbusserne igen kører mod børnehusene ved 14.30-tiden. 

Og forældre… De er altid velkomne til at komme på besøg.