Spring til indhold

Elverhaven Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Elverhaven Børnehus ’bor’ i naturskønne omgivelser i to huse, der forbindes af et stort orangeri med brændeovn, tomatplanter og for tiden også et akvarie fuld af haletudser. Indenfor er cafeen Elverhavens hjerte: Her spiser vi frokost og eftermiddagsmad, holder the-selskaber og spiller spil. I motorikrummet er projektoren og de store blå motorikmoduler altid garanti for røde kinder og høj puls.

Skattekammeret kalder vi vores kreative rum. Her kan børnene male, tegne, klistre, klippe, lave perleplader og alle mulige andre ’kunstværker’, som vi voksne ikke engang har fantasi til at forestille os. I ’Nord’ er legekøkkenet altid fuld af babyer, mødre og storesøstre og en gang imellem er ’faren’ også hjemme. I ’Syd’ holder vi samling om morgen og siesta efter frokosten. Derimellem er ’Syd’ fuld af kuglebaner, biler eller klodser, som vi henter ind. Bagerst ligger læsehjørnet, hvor man kan kigge i bøger under den store trækrone-lampe. Og så har vi sprogværkstedet: Det er et særligt rum, hvor børnene ved særlige lejligheder får lov til at komme ind og lege med ’de særlige ting’.

I uderummet har vi blandt andet Blåbærbakken, Brændehuggerpladsen, Hobbitbyen, Bær- og frugthaven og Mormorhaven, hvor alle blomsterne er spiselige (Og én af dem smager endda af tyggegummi). I hjertet af uderummet ligger udekøkkenet, hvor vi kan tilberede de grønsager, der vokser i vores højbede foran orangeriet. Og så er der selvfølgelig alle de andre hemmelige kroge, som kun børnene kender navnet på. Der går f.eks. et rygte om, at vi har et bande-træ bagerst i skoven.