Spring til indhold

Ranunkelhaven Børnehus rammer

Beskrivelse af børnehusets indretning og udendørs rammer.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Ranunkelhaven Børnehus er delt op i to huse, som har ligget ved siden af hinanden i over 40 år. De er bygget ens, men de fysiske rammer er udviklet forskelligt.


Hvert hus har en børnehavegruppe mellem 32–37 børn delt i tre aldersgrupper samt en vuggestue med hver 12 børn.


I 2018 er husene blevet en del af Moderniseringsplan: ”Fremtidens folkeskoler og dagtilbud i Odense kommune”.


Vores håb og ønsker er (marts 2018), at moderniseringen af de fysiske rammer ude og inde hjælper os til at blive en fælles enhed.


Udenfor moderniseres ved at skabe en stor fælles legeplads, der binder husene sammen og give børnene de samme muligheder for at bruge deres krop og blive motorisk udfordret. 

 

Der etableres ny stor sandkasse, gyngestativer og hængekøjer flyttes, Vi bevarer cykelbane, krydderurtebed, bålplads, benzinstation, båd, skib, klatrestativ, boldbane, områder til rolig leg, træer, buske med mulighed for at lave huler, at være i sol og skygge, på ujævnt terræn og bakker. 

I begge huse arbejdes med at forenkle indretningen med zoner i hvert rum med mulighed for deltagelse i fællesskaber i store og små grupper. 
Der arbejdes med foranderlige og tydelige læringsrum, der inspirer børnene og giver dem mulighed for at eksperimentere og fordybe sig sammen og hver for sig.

 

Vi er kreative, læser, synger, bygger huler, bruger køkkenet sammen med børnene, har konstruktionslege, it-rum, stort motorikrum med projekter m.m.